Автор
Люблена Папазова

Богдана Карадочева:Не съм забравила, но съм простила

„Не съм забравила, но съм простила“. С тези думи Богдана Карадочева представи автобиографичната си книга “Безнадежден случай“, в която заедно с мъжа си Стефан Димитров описват най-важните моменти от живота си. Карадочева има предвид един от най-тежките периоди в живота си, когато губи баща си, обявен от комунистите за крупен фабрикант в концлагер, а децата в училище й се подиграват като дъщеря на „враг на народа“. Тогава Стефан, който също учи в нейното школо, застава до нея и я брани с обяснението, че той пък няма майка. Двамата се събират много по-късно, след като Карадочева вече два пъти е минала под венчило.

От втория си брак певицата има син, който е единствения й наследник. Преди да роди обаче тя губи едно дете. Прави спонтанен аборт в четвъртия месец, но след три години отново забременява. Затова отказва главна роля в игрален филм на Васил Мирчев и серия концерти с Вили Казасян в Токио. Двамата й внуци, децата на Лъчезар, бяха на представянето на книгата в София, а баба им им посвети песен, в която разказва, че когато играе с тях, се чувства най-щастлива и за „нищо не й пука“.

Сред другите уважили събитието бе кметицата Йорданка Фандъкова, дует „Ритон“, Васил Найденов, Кристина Димитрова и бившият й мъж агент Тенев. Безнадежден случай“ носи заглавието на едноименното стихотворение от Миряна Башева, превърнало се в емблематична песен от репертоара на Богдана Карадочева. Книгата обаче се състои от две части: първата е биографичният разказ на самата певица, а втората – на Стефан Димитров. В нея намира място и негова новела.
В страниците на „Безнадежден случай“ ни очакват още незабравими срещи и спомени за Георги Минчев, Лили Иванова, Емил Димитров, Стоянка Мутафова, Васа Ганчева, Михаил Белчев. Включва и близо 200 снимки, някои които публиката вижда за първи път.

Четете още: Орлин Горанов:Дъщеря ми ми липсва