Автор
Ева Григорова

Ботокс - решението за красива коса

През последните две десетилетия ботулиновият токсин, по-известен като ботокс, е широко употребяван в дерматологията. Оказава се обаче, че освен като средство за борба с мимическите бръчки, ботоксът може да бъде използван и в грижата за косата.

Включването на ботокса в грижата за косата обещава да я направи по-здрава, гъста и блестяща. Според фризьорите терапиите с ботокс са и ключът към обемната и бляскава грива.

Какви точно са видовете терапии с ботокс при косите, може да видите в следващите редове:

Започваме с уточнението, че когато говорим за лечение на коса с ботокс, съществуват два основни варианта. Единият представлява естетична процедура, която може да бъде извършена както във фризьорския салон, така и у дома. Другата опция за грижа за косата с ботокс представлява по-инвазивна манипулация. Тя е насочена главно към състоянието на скалпа и важно условие е да бъде извършвана в дерматологична клиника от лекар дерматолог или хирург.

В първия случай се нанася ботокс в комбинация с витамини, протеини и аминокиселини. Този вид терапия е препоръчителен за силно изтощени коси, които са химически третирани, страдащи от цъфтящи краища или видимо увредени от често използване на преси и маши.

При този тип процедури уплътняващият ефект на ботокса за коса е видим от първото нанасяне, разкриват коафьори. Въпреки това, за да бъде резултатът от лечението дълготраен, продуктът трябва да се прилага веднъж седмично в продължение на поне един месец. Продължителността обаче варира в зависимост отсъстоянието на косата и понякога може да стигне дори до 3 месеца.

Другият вариант за прилагане на ботокс във фризьорството включва инжектирането му в скалпа. Този подход е насочен към хора, които се потят обилно, включително в зоната на скалпа и при които това оказва негативно влияние върху състоянието на косата.