Автор
Люблена Папазова

Браво Рачков! Смяхме се и пяхме с новото шоу

Силно начало направи Димитър Рачков в първото си телевизионно си шоу, което продължава и в момента. Очаквано то бе кръстено като спектакъла, с който той от няколко години обикаля България и пълни залите-„Забраненото шоу на Рачков“. Сред звездните гости бяха Любо Нейков и Краси Радков, който може да разсмее цяла България за пет секунди. На сцената излязоха още Криско, който пък пя песните на Роси Кирилова, докато тя пробваше да направи неговия хит „.Как се мяташ“ и нямаше как да не предизвика хилеж дори в най-сериозните зрители. Гвоздеят като гост бе Мариус Куркински, който въпреки че разказа вече чувани истории от престоя си в казармата, разчувства всички зрители с любимата на много поколения песен „Тири-рам“. Най-забележително обаче бе участието на Илиана Раева и част от нейните момичета от клуб "Левски", които трябваше да играят с Рачков и Нейков съчетание с обръчи.

ВИП-присъствието бе гарантирано не само на сцената, но и в публиката, където седяха състудентките на Рачков като кака Лара с дъщеря си Бернарда и Искра Ангелова. До тях се смееха победителят-многознайко Димо Падалски, Тончо Токмакчиев, Жоро Низамов-ментор от „Като две капки вода“. Най-важният обаче бе професор Тодор Кантарджиев, който отнесе много бъзици заради мерките в студиото и бе имитиран невероятно от Радков. Сценарият на шоуто повтаря доста от смешките, които Рачков прави на голяма сцена-имитации на сериали, закачки с бенда, чиито певец е Рафи, скечове с известни гости, като първата бе Джулиана Гани в ролята на секси медицинска сестра, която трябваше да ваксинира водещия.

С такова звездно присъствие, хумора и професионалното барнатото студио е сигурно, че „Забраненото шоу на Рачков“ днес е разбило рейтингите и няма конкурент в ефира в неделя вечер. Зрителите са категорични, че шоуто си го бива. „Успех на шоуто! Много добро впечатление ми направи взаимопомощта между актьорите от различни тв предавания. Браво! Така трябва!“, пише Камелия Михайлова. „Браво, ееее ненадминат и неподражаем е Рачков. Шоуто е свежо, с невероятни гости и смях до сълзи.Успех“, радва се Даниела Загорчева.

Критиките на почитателите във Фейсбук в страницата Рачков са насочени към отсъствието му от „Като две капки вода“ и вече познатите хватки на водещия. „Да си измисли нови рубрики,които да се различават от тези в миналото! Какво беше само шоуто на Вучков, тогава беше толкова интересно! По добре да стане нещо като "Господари на ефира"!, пише Коста Стоянов. Общо е мнението, че чакането на предаването си е заслужавало. Въпросът е колко време Рачков може да издържи с все толкова смешни, известни и харизматични гости, които в България не са чак толкова много.

След изчерпването на комици, малко от които са на нивото на Краси Радков, секси мацки, малко от които имат гърдите на Джулката и интелектуални гости, малко от които могат да се надсмеят над себе си като Куркински, неминуемо Рачков ще трябва да мине на друго ниво и да излезе от зоната си на комфорт, където категорично е в момента със „Забраненото шоу“. Стискаме му палци да се справи, защото ни писна да гледаме постни шоута с незаинтересовани водещи и омръзнали ни до смърт гости, които играят игрички, от които биха се отегчили деца в трета група на детската градина.

Четете още: Криско гушна второ