Тези брускети ще внесат свежест и ще изненадат с богатия си вкус, както вашите гости, така и семейството ви, за една много #ВкуснаЕсен!

Време за приготвяне: 30 минути

Необходими продукти за 4 порции:

2 хлебчета „Чабата“
300 г стафидно грозде
100 г френско козе сирене
1 глава чесън
50 г орехи
50 мл зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. мед
3–4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. В купа се отделят зърната грозде, добавят се листенцата мащерка, сол, черен пипер и малко от зехтина. Овкусените зърна се прехвърлят в подходящ съд и се запичат за 10 минути в загрята на 190 градуса фурна.

2. Орехите се нарязват. Хлябът се нарязва на филийки и също се запича във фурната, докато стане хрупкав, на същата температура.

3. Главата чесън се разрязва надве напречно. Запечените филийки се натриват с чесъна и се поръсват с останалия зехтин.

4. Отгоре се подрежда натрошеното сирене, гроздето и нарязаните орехи. На финала се полива с малко мед. Сервират се топли.

Съвет: Можете да запечете орехите на сух тиган, така те ще имат по-интензивен аромат.