Защо някои хора ни привличат още от пръв поглед, а други са ни неприятни, въпреки че не изпитваме никакви лоши чувства към тях. С какво са свързани тези странни усещания?

Този въпрос вълнува учените още в древен Китай. Те са установили, че освен всичко друго, човек изпитва несъзнателно влечение към хора с определени черти на лицето. Така се появява науката за физиономията, която се използва и в съвременното общество. Тя изучава връзката на външните белези на човека с неговата личност и темперамент.

Нужно е само да се вгледате във формата и разположението на веждите, очите, носа, устата и ушите, за да разгадаете определени признаци от характера, духовните качества и дори здравето на даден човек. Ако пък търсите романтична връзка, тогава обърнете внимание на чертите, които издават повишено сексуално желание.

Очи

Сексуалните натури се отличават с големи очи с леко спуснати надолу ъгълчета към слепоочието. Цветът на очите също е важен – колкото по-топъл е нюансът, толкова по-активен е човекът в леглото. Добрите любовници са по-често мъже и жени с кафяви очи. Зеленооките също се считат за темпераментни експериментатори, само че са много взискателни към партньорите си и очакват от тях същия сексуален ентусиазъм.

Нос

Големият и широк нос е знак за чувствен и енергичен характер. Собствениците на орлови и гръцки носове се смятат за най-добрите любовници. В леглото са много страстни и усещат партньора си с всичките си сетива. Кръглият нос с меки очертания показва, че собственикът му предпочита нуждите на своята сродна душа пред интересите си, затова либидото му е малко по-ниско от това на притежателите на носове с други форми.

Устни

Гледайки устата на човек, също можете да разберете колко емоционален и чувствителен е той. Тези, които са царе в леглото, имат забележимо по-плътни устни. Но по-важно е да погледнете долната устна, тя е индикатор за сексуалност. Ако е по-плътна и голяма от горната, значи имате страстен характер. Такава устна е белег за силно желание за секс. Но въпреки популярността на пълните устни, тънките устни също издават скрит потенциал. Тази форма, съчетана с дебели вежди и широка челюст, може да принадлежи на физически издръжливи хора със силно изразена сексуалност.

Скули

Помислете си за всички актьори или актриси, които намирате за секси, и ще забележите, че повечето от тях имат високи скули. Например звезди като Анджелина Джоли, Меган Фокс, Брад Пит, Антонио Бандерас и др. Такива хора са любители на горещите удоволствия, но малко егоистични в леглото.

Уши

Въпросът за красотата на щръкналите уши е спорен, но експертите не се съмняват, че собствениците им са много страстни хора. В допълнение, тази форма на ушите предсказва успешен и дълъг живот на притежателите им.

Вежди

Момичетата често променят формата си, но някои признаци все още са трудни за скриване. Колкото по-дебели и по-тъмни са веждите, толкова по-голям е сексуалният апетит на човека. Това е особено забележимо при мъжете. Обратно, светлите и редки вежди показват слабо влечение към противоположния пол както при мъжете, така и при жените.

Други детайли

Най-вероятно сте забелязали, че тези, които имат трапчинки по бузите си, когато се усмихват, са много очарователни и привлекателни личности. Тази тяхна особеност говори и за повишена сексуалност. Особено сексуални са и притежателите на трапчинка върху брадичката. Има и други едва забележими детайли - това са бенките. Учените смятат, че колкото повече бенки има човек, толкова по-темпераментен е той в леглото и по-често прави секс.

Четете още: Характерът според формата на лицето