Автор
Веселина Петрова

Честит рожден ден, принц Уилям!

Големият син на принцеса Даяна и принц Чарл - Уилям, днес има повод да почерпи.

На днешния ден през 1982 г. в Лондон се ражда принц Уилям, херцог на Кеймбридж. Той е втори по линията на наследяването на неговата баба кралица Елизабет Втора след баща си - принц Чарлз.

Когато бил ученик, майка му, принцеса Даяна, му организирала необичайна изненада - шега, за която той разказа пред британската мрежа ITV в документален филм през 2017 г. През Harper's Bazaar Уилям сподели: "Когато се прибрах от училище, тя беше организирала Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън и Наоми Кембъл да ме чакат горе на стълбите. Бях някъде 12 или 13-годишно момче, което имаше техни плакати на стената..."


През 2000 г., 18-годишният Уилям работи като доброволец в Чили за британската благотворителна организация за устойчиво развитие Raleigh International. Според The Telegraph, в продължение на 10 седмици там той учи деца на английски език, карал е каяк и е ритал футбол с местните. Танцувал е с тях салса и дори участвал в проследяване на рядко срещано животно.

На 30-ия си рожден ден Уилям получи 13 милиона долара наследство от майка си. Взема заплата от 62 000 долара за работата си като пилот на линейка в Източна Англия. Според информацията, тези пари Уилям дарява за благотворителност.

Принцът е голям почитател на британската певица Ели Гулдинг, която той е помолил на пее на сватбата му с Кейт. Казват, че е фен и на Джъстин Бийбър.

Обожава да кара сърф.

Попитан какво би направил, ако е невидим за един ден, той казва: „Вероятно ще отида в някой вестникарски офис и ще слушам какво говорят за мен.“

Женен е за Кейт Мидълтън, имат три деца. Прекрасен баща, който често им чете приказки.