Агнешкото обича зелено, всички знаем това. А лападът е традиционен за това време на годината. Затова ние, Лора и Стоян, ви предлагаме тази идеална комбинация, която ще ви достави истинска кулинарна наслада. Чорбичка за добро настроение и доволен стомах.

Време за приготвяне: 3 часа
Необходими продукти за 6 порции:

1 агнешки врат
2 глави лук
100 г глава целина
2 люти чушки
50 г краве масло
1 с.л. брашно

1 картоф
2 жълтъка
200 г кисело мляко
1 връзка лапад
1 домат
1/2 връзка джоджен
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се сварява заедно с едната глава наситнен лук, като се отпенва.

След това се изважда и се нарязва на кубчета, а бульонът се прецежда и се връща в тенджерата.

Другата глава наситнен лук се прибавя към врящия бульон заедно с нарязаните наситно люти чушки и нарязаните на кубчета картоф и целина. Готви се, докато зеленчуците омекнат.

Прибавят се месото и нарязаният наситно лапад и се подправя със сол и черен пипер. Супата се оставя да къкри 10 минути.

Жълтъците се разбиват с киселото мляко и брашното и се добавя малко от горещия бульон.

Застройката се сипва в тенджерата, като бульонът не трябва да кипи. Добавя се маслото.

Супата се сервира с обеления и нарязан на кубчета домат (само месестата част), и с наситнените магданоз и джоджен.