21-годишната британка Ани Уиндли едва ли си е представяла, че ще пребори анорексията с помощта на шоколад. Тежаща едва 29 килограма, Ани е била на прага на смъртта. През 2012 г., едва 15-годишна, Уиндли попада в плен на анорексията.


„Всичко започна, когато реших да съм на диета. Килограмите бързо започнаха да падат и бях много въодушевена. После всичко се промени. Изпитвах истински ужас от храната. Броях всяка калория. Когато видех храна, се отвращавах. Може да звучи ненормално, но дори чиния с лазаня ме караше да треперя от страх, че ще кача килограми,“ признава Ани.


Момичето отказва да се храни и преживява само с коричка хляб, намазана с конфитюр. Здравословното ѝ състояние рязко се влошава. Ани няколко пъти е хоспитализирана. Когато става 29 килограма, лекарите не дават много шансове да оцелее.

Борбата на Уиндли с анорексията е тежка, но тя успява да се спаси от смъртта с помощта на парченце шоколад. „ Един ден успях да превъзмогна страха си и опитах малко шоколад. Когато видях, че не съм качила дори и грам от него, започнах да похапвам. За много хора това може да е лудост, но за мен беше голям напредък“, признава Ани.

Постепенно включва в менюто си и други храни. Лекарите разработват специален хранителен режим, с помощта на който Уиндли успява да пребори анорексията.