Автор
Кристина Кирова

Да си спомним за Хю Хефнър - човекът, който създаде империя с 600 долара

Днес се навършват 98 г. от рождението на Хю Хефнър. Той бе една от най-влиятелните личности на ХХ в. и успя да изгради цяла империя с капитал от само 600 долара и безупречен търговски нюх.

Представяме ви някои от най-любопитните факти от живота на бащата на Playboy:

View post on Instagram
 



1. Хю Хефнър пише първата си сатирична книга още в гимназията, която носи името School daze.

2. Хю Хефнър се задомява още през 1949 г., когато е само на 23 г. Това е само година, след като загубва девствеността си. Тогава сключва брак с училищната си любов Милдред Уилиямс. По-късно тя разбива сърцето му като признава, че му е изневерявала многократно още преди сватбата. Самият той определя признанието на бившата си съпруга като "най-съкрушителният момент в живота си". Може би точно това събитие събужда плейбоя в него и до края на живота си той споделя леглото си с повече от 2 000 жени. Злите езици твърдят дори, че Хю е имал и хомосексуални контакти.



3. Винаги се е радвал на солидно женско внимание, минавал е под венчилото три пъти и от първите си два брака има четири деца.


4. Той присъства и в Книгата за рекорди на Гинес. Хефнър е най-дългогодишният главен редактор в света – в тази роля е в продължение на цели 60 години. Разбира се, става дума за легендарното списание Playboy, на което Хю е главен редактор от самото му създаване.



5. Друг любопитен, но не много известен факт е, че коефициентът на интелигентност на г-н Хефнър е впечатляващо висок – 152. Той никога не е бил отличник в училище, но интелектът и бизнес нюхът му го правят една от най-влиятелните личности в света. Хю успява да наложи термина „плейбой“, който днес използваме като нарицателно за мъж, който има завиден успех сред жените.

6. Първото издание на Playboy излиза през декември 1953 г., но тогава главният редактор не предполага какъв ще бъде успехът на списанието и дори се съмнява, че ще издаде втори брой. Първият е разпродаден в тираж от 50 хиляди копия, отчасти и заради голата фотосесия на секссимвола Мерилин Монро. Хю Хефнър обожава русокосата красавица и дори през 1992 г. закупува парцел на стойност 75 хиляди долара за себе си, който е точно до гроба на Мерилин.



7. Създателят на Playboy винаги е поддържал строга дисциплина в имението си.
Красавиците, живеещи там, имат пълна забрана да приемат наркотици и са задължени да не се прибират по-късно от 21 часа.

8. Между другото, Хю Хефнър е далечен братовчед с Джон Кери и Джордж Буш.


9. По време на Втората световна война Хю служи в армията и пише комикси за военния вестник.

10. Хефнър е собственик на над 200 пижами в 20 цвята. Любимото му облекло, което обожаваше да носи в имението си, радвайки се на прелестни звездни красавици.



11. Макар че Хю Хефнър цял живот е заобиколен от най-красивите жени в света, имал е толкова много сексуални контакти и е изпивал по 36 бутилки Пепси на ден, той винаги е бил в прекрасно здраве. През 1985 г. Хю получава инфаркт, след който известно време е парализиран. Но след като се стабилизира, се радва на прекрасен охолен живот и умира от естествена смърт на 91 г. в имението си.

С любов към Хю Хефнър, който си отиде на 27 септември 2017 г.


Новината за смъртта на първия плейбой в света шокира и натъжи елита на Холивуд. Едни от най-известните звезди, модели, порно актриси и открития на Хю Хефнър му отдадоха почит в профилите си в социалните мрежи. Сред тях са Парис Хилтън, Джена Джеймисън, Паола Абдул, Нанси Синатра и много други.

"Благодаря ти, че промени живота на толкова много хора, особено моя. Надявам се, че съм успяла да те накарам да се гордееш с мен", пише моделът Джени Маккарти.

"Толкова съжалявам да науча за смъртта на Хю Хефнър. Той беше единствен по рода си. Беше легенда и новатор. Толкова сме се забавлявали и имаме прекрасни спомени заедно. Много ще ми липсва. Почивай в мир, приятелю", Парис Хилтън.

Най-известната порно актриса, Джена Джеймисън, определи смъртта на Хю Хефнър като края на една ера.

"Един от най-добрите мъже, които познавам", сподели Нанси Синатра в Туитър.

"Ти беше джентълмен", разрида се в емоционално видео в Инстаграм Памела Андерсън, спрягана за любимото зайче на Хю Хефнър.

Припомняме ви и някои от култовите цитати на Хю Хефнър:



„Животът е твърде кратък, за да живееш нечия чужда мечта“.

„Как свалям жените ли? С изречението „Казвам се Хю Хефнър“.

„Да живея в настоящето, мислейки за бъдещето и да остана свързан с миналото. Това ме кара да се чувствам цял“.

„Мисля, че съм най-успешният мъж, когото познавам. Не бих се разменил с никого и за нищо на света“.

„Пикасо е имал син и розов период. В момента съм в русия си период“.

"Движещата сила в света не е религията, а сексът".

Надяваме се Хю Хефнър сега да е на едно по-добро...не няма как да е на по-добро място от имението си.