Автор
Весела Георгиева

Дете стигна с дюшек от Румъния до България

Момиченце на десет години, оставено да си играе на надуваем дюшек в морето в румънския курорт Вама Веке, е било отнесено от течението и стигнало до района на границата с България, съобщава телевизия Диджи 24.

Инспекторатът за извънредни ситуации в Констанца съобщи, че детето, което плавало върху надуваемия дюшек в посока към България, е било спасено от морски спасител с джет, предаде БТА.

Детето е прегледано от екип на спешната помощ. Чичото на момиченцето, който тръгнал да плува след него, е излязъл сам на брега и не е имал нужда от медицински грижи.

Двамата са отказали да бъдат транспортирани до болница.

Браво на това дете, че не се е уплашило, че е стояло на дюшека, за да не стане някоя по-голяма беля.

И сега, в кръга на шегата, но не само, оцеляло е, защото е момиче. Момичетата оцеляват при всякакви ситуации. Не знам дали защото с раждането си са подготвени да се борят с живота, но представителките на т.нар. нежен пол са в пъти по-смели и издръжливи от силните си половинки.

Неотдавна гледах едно видео - как мъж наблюдава раждането на сина си и припада. Жената може да кърви, да е ранена, уморена, съсипана, но ще оцелее.

Мъжете са и по-страхливи, и по-големи хипохондрици. Но пък са със самочувствие. Особено, когато разказват как са се справили в трудна ситуация.

Но пък къде без мъжете в този живот? Нали! Трябва да си ги пазим.