Днес е родена мадам Едит - дамата, без която нямаше да обичаме толкова "Ало, ало!"

На днешната дата през далечната 1922 г. се е родила една лъчезарна и очарователна актриса, която и до днес обичаме да гледаме в най-доброто ѝ превъплъщение. Тя е Кармен Силвера, а ролята, с която я заобичахме, е на артистичната съпруга на ресторантьора Рене в сериала „Ало, ало!“. Култовият ситком, базиран на ситуацията във Франция по време на Втората Световна война, е заснет и излъчван между 1984 г. и 1992 г., но истината е, че и днес не спираме да гледаме всяка серия отново и отново. И макар да са изминали толкова много години и реалността в него да изглежда толкова далечна, „Ало, ало!“ си остава един от любимите ни сериали, които ни карат да забравим за всички проблеми и да се смеем от сърце на специфичния английски хумор.

View post on Instagram
 


Разбира се, ние всички обичаме Рене, по когото всяка дама от сериала плакне очи, но усмивката ни става още по-голяма, когато в кадър се появи шармантната Едит. А актрисата Кармен Силвера сякаш е родена за този образ! За съжаление, тя днес вече не е сред нас, напусна ни още през 2002 г., но героинята ѝ Едит ще живее вечно. Днес решихме да ви споделим някои любопитни факти от живота на Кармен, защото никой не може да ни накара да се усмихнем така, както ни кара тя от малкия екран, дори години след края на земния ѝ път:

Кармен Силвера е родена на 2-ри юни 1922 г. в Торонто, но израства във Великобритания и по-конкретно в Ковънтри. След началото на Втората Световна война, тя и семейството ѝ са евакуирани в Монреал. Когато се прибира обратно в Канада, малката Кармен се запалва по танцовото изкуство и щом се завръща отново във Великобритания, се записва на уроци, въпреки твърдото несъгласие на баща ѝ.

С годините артистизмът на Кармен се разгръща все повече и тя започва да играе в различни и много успешни постановки в театъра, а от 1962 г. датира първата ѝ роля в телевизията. Тогава тя играе в сапунения сериал Compact, а след това става част и от „Доктор Кой“, заради ролята си, в който получава немалко критики.

View post on Instagram
 


Кармен участва и в други сериали, но като че ли ролята ѝ на Едит в „Ало, ало!“ се отличава от всичките ѝ останали превъплъщения. В личния си живот актрисата не се радва само на щастливи мигове. Като млада тя се омъжва за актьора Джон Кънлиф, но бракът им пропада, когато единственото им дете умира. По това време Кармен е само на 26...

Тя така и не се омъжва повторно. Отдава личния си живот на най-любимите си занимания – покер, карти, кръстословици, голф и кулинария. Последните си дни Кармен прекарва в дом за възрастни хора на изкуството. След като е диагностицирана с рак, тя отказва да премине през химиотерапия и лечение – предпочита да изживее остатъка от дните си сред връстници в смешки и усмихнати споделени моменти. Тя е била благодарна за хубавия живот, който е имала честта да изживее и затова е решила да прекара оставащите си дни по възможно най-красивия и усмихнат начин.

Кармен Силвера умира на 3-ти август 2002 г.

View post on Instagram
 


Четете още: Проектите на Кристо, които накараха света да мечтае (снимки)