Автор
Ива Петрова

Домашни маски за красиви устни през студените месеци

Предупреждението за предстоящо застудяване ни вдъхнови да потърсим решения, гарантиращи ни, че ще запазим красивата визия на устните си и през студените дни.

Защото нека бъдем честни - есенно-зимния сезон е най-тежкият период за устните ни - влагата, студът и вятърът ги карат да се напукват и белят. Не се отчайвате обаче, оказва се, че лесно може да подобрите вида им и то без скъпи козметични процедури, а с домашни маски, направени с подръчни материали.

Ето ги и тях:

Маска с масла

Купете си от аптеката масло с витамин Е и го нанесете на устните за 20 минути. Следите от излагане на вятър ще изчезнат безследно!

Маска с алое

Полезните свойства на алоето са беспорни, затова е добра идея да го включите в грижата си за устните. За овлажняваща маска, с която да ги подхраните, смесете сок от алое и една настъргана краставица. Нанесете получената смес върху устните и оставете да подейства за 20 минути. Ефектът няма да закъснее - след тази маска устните веднага стават меки, нежни и сочни.

Маска с куркума

Куркумата често се добавя към продуктите за кожата, защото има силно подчертан лечебен ефект. Затова ви съветваме да я използвате и като основна съставка в домашната ви грижа за устните.

Смесете равни части куркума и кокосово масло, намажете сместа по устните си и изплакнете след 15 минути. След това нанесете балсам. Тази маска е достатъчно да се прави веднъж седмично.

Маска против напукани устни

Смесете в пропорции 1 към 1 зехтин и сок от моркови. Нанесете маската на устните и оставете да действа около 5 минути. Попийте остатъка със салфетка.

Маска за лющещи се устни

Веднъж седмично си правете маска от пълномаслена извара, сметана и настърган морков. Оставете да действа 20 минути.