Дъщерята на Дарина Павлова просълзи света с пост за болестта си

Дъщерята на Дарина Павлова и покойния бос на „Мултигруп“ Илия Павлов сподели разтърсваща публикация в социалната мрежа. В нея Паола Павлова изля душата си пред последователите си, описвайки ужасите, през които е преминала в борбата с болестта, от която страда – ендометриоза – гинекологично заболяване, което влошава яйчниковия резерв и намалява броя на яйцеклетките.

Ако не се предприемат мерки за противодействието му навреме, то може да засегне различни вътрешни органи и да доведе до необратими последствия.

Първите симптоми при Паола се появили още в тийнейджърката ѝ възраст, когато девойката започнала да изпитва остри спазми ниско в корема, придружени с прилошаване и гадене. Лечението обаче се оказало твърде трудно, а Паола често изпадала в депресия.

Потресаващото си признание за преживяната болка Паола споделя към своя снимка, на която се виждат белезите от всички медицински интервенции, през които е трябвало да премине.

View post on Instagram
 

"Това е портрет на болката. На белезите ми. Видими и невидими… На времето, когато ми слагаха инжекции в очите. На времето, когато ми отстраниха сливиците, защото бяха постоянно инфектирани. Аз съм алергична към почти всичко (включително към амоксицилин и пеницилин), така че не мога да се преборя с никоя инфекция. Когато ги отстраниха, лекарите откриха частици от зъбите ми в сливиците. Времето, в което почти умрях в моето училище интернат от споменатата алергия. Тази история е твърде дълга и заслужава своя собствена публикация един ден. Времето, когато онези медицински сестри от интерната, почти не ме убиха, държейки ме, докато ритах и крещях от болка, молейки ги да ме заведат на спешна помощ.

Времената, когато премахваха полипи от вътрешността на матката ми, докато бях будна. Винаги казват, че няма да боли. Винаги боли. 12-седмичните инвазивни и процедурите след операция. Реката на безкрайните сълзи, защото операцията „не даде резултат“. Новите болки (след операцията), които никога не съм познавала досега. Момента, в който тялото ми отхвърли вътрешноматочното устройство и започнах да кървя по целия етаж на китайското посолство. Настроението се променя от всички лекарства (хормонални и обезболяващи). Запекът. Болката в рамото, диафрагмата и гърдите, която идва месечно, като ужасен близнак за мен. Гаденето. Болезненото ходене до тоалетната. Тревогата, която изпитвам в очакване на всеки следващ път, когато болката ще се завърне, още преди това да е приключило. Безбройните часове по телефона с лекари и застраховки. Самоубийствените мисли, когато болката стане толкова лоша, че всичко, което искам в този момент, е да умра", пише 28-годишната Паола.

Припомняме, че през февруари тази година дъщерята на Дарина се снима гола по повод създаването на платформата Gaia Collective, в която жени, страдащи от ендометриоза, могат да споделят своите проблеми.

View post on Instagram
 

Към кадъра, на който младото момиче е седнало без дрехи на голям плетен стол, звучи следното послание: "Аз съм Паола, съосновател на Gaia Collective. След толкова много години зад кулисите искам да споделя какво означава Gaia Collective за мен. Отне ми 8 години, за да формулирам този пост, и не мисля, че това е случайно. Осем е щастливо число. Символизира баланса и отваря възможност за задълбочаване. Последвайте линка в профила, за да участвате в проучването и да споделите своята история... Тук е домът на изцелението и не трябва да се страхувате. Това е само началото и нямам търпение да видя как всичко ще се нареди."

Паола живее в Сан Франциско, Калифорния, където работи като инструктор по йога. Има брат – Илия-Калоян, и полусестра – Венцислава Найденова, която е от първия брак на Илия Павлов.

"От България ми липсва въздухът. Всичките ми спомени от детството са свързани с България – с музиката, с танцуването, с доматите, с таратора. Тараторът ми е любимото нещо на света. Ще науча децата си как се правят таратор, кюфтета, кебапчета" – сподели през 2016 г. Паола.

Четете още: Ендометриозата - "тихата" женска болест