Автор
Woman.bg

Дъщерята на Ваня Червенкова - Никол: От мама научих, че всяка жена трябва да си знае цената

Тя е Никол и е едно от онези удивителни млади момичета, които истински ни вдъхновяват. Само преди дни тя стана на 25, но говори като мъдра жена и има енергията на човек, който знае какво иска да постигне в живота си. Никол споделя, че някои от най-важните уроци в живота си е получила от майка си - Ваня Червенкова.

Какво ни сподели за себе си Никол, която иначе рядко дава интервюта? Четете в следващия текст:

-Здравей Никол, първо ти благодаря, че се съгласи на това откровено интервю. Първо искам да те попитам кое е най-важното нещо, което си научила от майка си? Кои са правилата, които тя ти е завещала да не пристъпваш?


-Здравейте! Аз също Ви благодаря! Моята майка ме научи на доста неща до този етап от живота ми, като едни от най-важните са именно тези - човек трябва да носи добротата и любовта в сърцето си макар изкривените времена и разбирания, в които живеем никога не губиш, ако не спираш да ги даваш на хората. Научи ме, че човек трябва да се бори и да бъде справедлив -животът го налага! Научи ме, че всяка уважаваща себе си жена трябва да знае цената си, трябва да устоява позициите си. Да бъде красива и самостоятелна.


-Съвсем скоро стана на 25! Това си е четвърт век! Разбрахме, че си подготвила нещо много интересно за юбилея си, ще ни разкажеш ли какво е то?

-Да, съвсем скоро навърших 25. Тази година рожденият ми ден съвпадна и с един голям християнски празник Цветница. Реших да не го празнувам, да няма шумни купони и партита, а да го отбележа само с моята майка. Просто да излезем само двете, да вечеряме и да прекараме време заедно. Но разбира се, майка ми поднесе поредната изненада! Беше организирала тайно от мен празненство в моя чест в ресторант „Булгар“ в хотел „Маринела“. Очакванията ми за скромна и семейна вечеря бяха тотално променени! С огромна изненада на прага на ресторанта, който беше ангажиран само за нашето събитие и беше прекрасно декориран благодарение на прекрасната Соня от "Диаманти", ме посрещнаха всички онези хора, които обичам! Приятели, близки и роднини изкрещяха „Честит Рожден Ден Никол!“. Естествено имаше сълзи от радост и удивление, а собствената ми майка отново успя да ме изненада, прикривайки цялата тази организация повече от две седмици!


А пък интересното нещо, за което говорите, е именно моето ново начинание! То е представянето на една уникална колекция бутикови рокли под моята запазена марка NicoleChe. Мисля, че съм човек, който умее да цени красивото и точно поради тази причина искам да накарам женската част от аудиторията, да се чувстват красиви, женствени и забележителни.

Роклите са изработени от много скъпи и качествени платове и материали, внос от чужбина, а най-важното е, че всеки един модел е лимитирана серия и няма да се повтаря. Така всяка една дама облечена с моя рокля ще се чувства специална.


-Това е наистина много интересно, как така реши да направиш собствена колекция, кое те вдъхнови?

-В интерес на истината нещата се случиха малко спонтанно, но пък в следващия момент си дадох сметка, че това би ми се получило чудесно. Аз и екипът с който работя, измислихме няколко идеи, които последствие за кратко време превърнахме в реалност. Вдъхновява ме желанието да вървя напред, да получавам удоволетворение от нещата, които правя, одобренитето на хората, които обичам и тяхната положителна енергия и оценка. И разбира се зад всичко това стои моята майка, която ми подаде ръка, повярва в мен и ми помогна да реализирам този свой проект.


-Дочух, че за специалната фотосесия, която си направила с моделите на роклите от колекцията ти, не си използвала професионални манекенки, а само твои приятелки. Това означава ли, че смяташ, че тази колекция е предназначена за всяка жена, а не само за дамите с идеални размери 90 - 60 - 90?


-Точно така. Идеята на роклите, както и на нарочната фотосесия беше нестандартна. С тази фотосесия исках да разбия клишето за идеалните мерки и да покажа на всички дами, че не е необходимо да снимаш само професионални модели с идеални мерки, за да се получи нещо много красиво. Имам всяка една от приятелките си за много красива жена, заложих на това и мисля, че го използвах много добре. Всички те са с различна възраст и килограми и с това искам да покажа, че роклите, които представям, могат да накарат всяка жена, без значение от телосложение и възраст, да се чувства стилна, красива и желана.


-Каква е твоята житейска равносметка на прага на 25-тия ти рожден ден?


-Със сигурност знам, че в живота има още много неща, които ми предстоят да науча, но когато се погледна в огледалото, съм доволна и горда от човека, който виждам. Минах през много неща и това което мога да кажа е, че често пътят по който вървиш е такъв какъвто сам избереш да си го направиш. Днес знам, че всичко което ми се е случило до момента е трябвало да ми се случи - и хубавото и лошото. Всички тези неща са ме изградили и възпитали. Някъде съм успяла да науча уроците си, другаде още не съм, но и това ще стане. Човек трябва да се стреми да намери и постигне вътрешния мир. Трябва да се стреми да намира щастието във всичко което има и което го заобикаля и тогава, когато направи една равносметка на всичко до тук да може да бъде повече доволен отколкото разочарован.


-Кои са били най-трудните ти моменти?

-Когато се обърна назад виждам всички тях - имала съм много такива и продължавам да имам. Всеки човек има и нямаме друг избор, освен да преминаваме през тях. Много пъти стигах до там да се чудя защо сега? Защо на мен? Защо толкова лошо? Ами защото така! Вече ми се иска все по-малко да си задавам тези въпроси защото от тях смисъл няма. Често мисля за трудните моменти в живота си и не искам да спирам да го правя и ще ви кажа защо - не защото не искам да оставя всичко лошо зад себе си знаейки, че е минало без да му позволявам да влияе на моето настояще и бъдеще, а защото искам да ми напомня коя съм и през какво съм минала. Искам лампичката в главата ми винаги да ме подсеща, че човек не трябва да се самозабравя, не трябва да се възгордява и не трябва да забравя, че светът и животът са пълни с изненади.


-Къде и с кого би искала да празнуваш 50-тия си юбилей?

-До тогава има още много време, въпреки че животът всъщност неусетно се изплъзва между пръстите ни, но живот и здраве, когато дойде и този момент искам да бъда на някое красиво любимо място, а до мен искам да бъдат мъжът ми, децата ми, разбира се майка ми и най-близките до сърцето ми приятели.