Автор
Woman.bg

Джаки Кенеди: Сексът е лошо нещо, намачква дрехите

Днес се ще си припомним вълнуващата история на една от забележителните и елегантни дами в света, пленила сърцето на някои от най-влиятелните мъже – Джаки Кенеди Оназис. А поводът е, че на днешната дата Джаки Кенеди си отива от този свят.

Тя проплаква на 28 юли през 1929 г. в Саутхемптън, Ню Йорк. Баща й, Джон Бувие, е заможен борсов агент от френски произход, а майка й, Джанет, е с ирландски произход. Като дете Джаки е добро, умно и будно момиче със склонност към пакостите. В училище често я описват като най-красивото и мило момиче с бистър ум. От малка Джаки посещава класове по балет в Метрополитан Опера и започва да взима уроци по френски, когато е едва на 12 г. - още от дете тя води живот на истинска, изискана лейди. Повлияна от майка си, Жаклин изпитва силна любов към конете и била добре обучена на конна езда. Джаки завършва престижно училище във Фармингтън, Кънектикът, където тя открива любовта си към литературата, добрите маниери и изучава изкуството на говоренето. Г-ца Бувие бива толкова запленена от поезията, че самата тя няколко пъти пише авторски текстове и поеми за училищния вестник. През студентските си години Джаки живее и учи 12 месеца в Париж. След като завършва колеж, започва работа като фотограф и журналист за изданието „Вашингтон Таймс“. Едни от най-успешните й материали са интервюто й с Ричард Никсън и коментар, свързан с коронацията на кралица Елизабет II.



Пътят към Белия дом

Жаклин Бувие се запознава с младия конгресмен и сенатор Джон Кенеди на официална вечеря през 1952 г. Скоро между двамата се заражда силна, изгаряща любов, последвана от брак, сключен на 12-и септември 1953 г. Четири години по-късно се ражда и първото им дете – Каролайн. Семейството живее щастливо в разбирателство, любов и домашен уют, а през 1960 г. Джон става кандидат за президент на САЩ. По време на кампанията Джаки е бременна с второто им дете, но въпреки това тя не спира да подкрепя съпруга си и дори има своя колонка във вестника, която също подпомага кандидатурата му. Джон печели изборите и на 8-и ноември 1960 г. Жаклин официално става Първа дама на САЩ – прозвище, с което остава известна до края на дните си. Няколко седмици по-късно Джаки ражда второто им дете Джон, не след дълго двамата създават и трето дете – Патрик, но то умира само два дни след раждането си.

Жаклин Кенеди изпълнява предано задълженията си на първа дама – подкрепя множество артистични прояви и превръща Белия дом в музей на американската история и култура. Изисканата дама не спира да пътува по света както със съпруга си, така и сама. Благодарение на богатата си култура и познаването на няколко езика, тя създава много и важни контакти. В Париж Джаки е толкова добре приета, че дори Джон определя себе си като
„Президента, който придружава Джаки Кенеди“.



На 22-и ноември животът на любимото американско семейство се преобръща, когато Джон Кенеди е убит. Президентът на САЩ е застрелян от атентатора Лий Харви Осуалд. Жаклин овдовява на 34-годишна възраст, но приема тежката си съдба с впечатляваща сила и смелост.

Пет години по-късно забележителната дама сключва брак с милионера Аристотел Оназис. Жаклин и Аристотел Онасис се запознават, още докато тя е омъжена за президента Кенеди. Това се случва по време на круиз, на който Джаки отива със сестра си Керълайн и нейния бъдещ съпруг – гръцкия милиардер. Да, първоначално Онасис е бил сгоден за сестрата на Джаки, но след като вижда стилната първа дама, безпаметно се влюбва с нея. Според непотвърдена информация той започва да я ухажва още преди мъжът да почине и преди самият той да се е разделил със сестра . Факт е обаче, че след кончината на Кенеди Джаки живее сама с децата си в продължение на четири години в луксозен апартамент на 5-то авеню в Ню Йорк, който сама купува. Въпреки че се отдалечава от публичния живот, тя не намира желаното спокойствие и по думите на дъщеря си често плаче нощем.

Сватбата между Жаклин и Аристотел се състои на 20 октомври 1968 година в Гърция, като булката носи изящна дантелена рокля от Valentino в бяло, а върху лицето се прокрадва нежна усмивка. Тя обаче не е нейн чест гост през следващите години, като истината е, че Джаки така и не успява да намери в лицето на Онасис щастието, за което копнее, но пък получава финансова сигурност, за която не е мечтала и в най-смелите си планове за бъдещето.

От предбрачния договор на двойката става ясно, че Джаки получава 3 милиона долара при сключването на брака, трябва да получи и още 100 000 000 при смъртта на Аристотел, но дъщеря му Кристина предлага 26 милиона долара, които тя приема, и се отказва да предявява претенции към останалото наследство. Вместо това избира да затвори тази страница от живота си и да отвори нова – на редакатор в Ню Йорк. Не е толкова бляскава реaлност, но е далеч по-щастлива и спокойна.

От средата на 70-те до смъртта си спътник в живота ѝ е Морис Темпълсмен - индустриалец и търговец на диаманти от белгийски произход. Джаки си отива от този свят на 64 години от лимфома - тип раково заболяване. Издъхва в дома си, пред който са се събрали журналисти, приятели и туристи, за да ѝ вдъхнат кураж.



Ще си припомним и някои от истините за живота, изречени от забележителната Жаклин Кенеди Оназис:

"Има два типа жени: такива, които искат сила в живота, и такива, които искат сила в леглотo."

"Сексът е лошо нещо, защото намачква дрехите."

"Не мисля, че има много мъже, които са верни на съпругите си."

"След като можете да изразите себе си, можете да кажете на света това, което искате от него... Всички промени в света, за добро или зло, първо са направени с думи.“

"Първият път се омъжваш по любов, вторият заради пари, а третият заради компанията.“

*Искате ли нови слушалки? Включете се в нашата игра и спечелете сега!