Автор
Кристина Кирова

Джина Дейвис: Ако не рискуваш нищо, рискуваш всичко

Тя е от онези холивудски чаровници, за които не чувате всеки ден, защото скандалът определено не е в кръвта ѝ. Тя е красива, естествена, нежна като ангел, а усмивката ѝ може да озари и най-мрачния ви ден. Тя е просто Джина Дейвис, която днес е нашата звездна рожденичка!

Макар и да е трудно за вярване, просто защото младостта отказва да отстъпи място на годините, днес актрисата навършва точно 67 години. И да, видът ѝ никак не издава, че се е появила на бял свят през далечната 1956 г. в Уорхам, Масачузетс. Дали заради здравословния ѝ начин на живот, добрия ген или заради неповторимата ѝ духовитост, която грее от очите ѝ, Джина е все така очарователна и прелестна и до днес. А сега нека ви запознаем по-отблизо с нея и вълнуващата ѝ история:

Още от малко момиченце Джина мечтае за блясъка на Холивуд и да изгрее на големия екран. Но преди да направи големия си пробив първо като модел, а след това като актриса, тя преминава през типичните за тийнейджърството проблеми и житейски препятствия.

В гимназията Дейвис е била скромно момиче с ниско самочувствие, но за сметка на това с внушително висок ръст - цели 183 см. И именно защото винаги се е отличавала с височината си, тя е изпитвала неувереност и е била известна сред съчуениците си като най-високото момиче в училище.

След завършването си, Джина продължава образованието си в Бостън, където изучава актьорско майсторство, водена от нестихващия пламък на мечтата ѝ да бъде артист. И така, през 1977 г., тя се премества в Ню Йорк, за да започне кариерата си. Но преди големия си удар и целия блясък, в който живее и до днес, Джина, подобно на много други звезди, е била съвсем обикновено момиче, което трябва да плаща сметките си и да се прехранва с не толкова вълнуващи професии като сервитьорка и продавачка. И както се казва, никога не знаеш откъде може да ти излезе късметът. В случая на Дейвис, тя е ударила джакпота с кандидатстването си за работа в модна агенция.

Благодарение на невероятните си физически данни и незабравимия си чар, бъдещата холивудска звезда получава немалко предложения, бързо подписва договор и попада сред моделите, които се снимат за каталога на Victoria's Secret. И точно това издание попаднало във възможно най-добрите ръце - на режисьора Сидни Полак, който в този момент е бил на лов за нови таланти. Щом попада на снимка на Джина в каталога, той мигом се влюбва в красотата ѝ и така тя получава първата си роля във филма "Тутси" през 1982г., който дава тласък на актьорската ѝ кариера.

View post on Instagram
 

Не след дълго Дейвис се премества в меката на киното - Лос Анджелис и получава роля в хитовата продукция "Бъфало Бил" през 1983 г. В същото време любовният живот на актрисата бележи първия си провал - разводът с първия ѝ съпруг ресторантьорът Ричард Емоло. Но за сметка на това кариерата ѝ се развива зашеметяващо и само две години по-късно отново се появява на големия екран с участието си във филма "Трансилвания 6-5000", а след това и в хитовата комедия "Флеч".

През 1987 г. слънцето отново изгрява на любовния фронт на Джина и тя се омъжва повторно, този път за актьора Джеф Болдлум. Двамата се запознават на снимачната площадка на филма, в който си партнират "Мухата".

View post on Instagram
 

Сред успешните продукции, в които Джина участва през следващите години са "Бийтълджус", 1988 г. и "Случайният турист", 1988 г. За втория актрисата получава и награда Оскар за най-добра поддържаща женска роля.

В следващите години тя играе в "Земните момичета са лесни", "Бърза промяна", "Телма и Луис" по режисура на Ридли Скот. За ролята си във филма му тя е номинирана за Златен глобус. Следват още ролите ѝ в "Тяхната собствена лига", "Герой", "Безмълвно" и в касовия хит "Стюарт Литъл".

View post on Instagram
 

Освен че може да се похвали с невероятна холивудска кариера, Джина определено се радва и на вниманието на много господа. Днес тя има 4 брака зад гърба си, като през 1993 г. се омъжва за Рени Харлин. Уви, любовта им издържа само 5 години, а през 2001 г. казва "Да" на Реза Джарахи, с когото се развежда през 2017 г. И макар раздялата им да е настъпила тогава, официално Джина е неомъжена жена едва от 2021 г., когато разводът бе финализиран.

Джина Дейвис е и горда майка на три деца - Ализе Кешвар Дейвис Джарахи (19), Каис Стивън Джарахи (17) и Киан Уилям Джарахи (ч7).

А за финал ще ви споделим няколко страхотни цитата на актрисата, които ще ви накарат да се влюбите още повече в нея:

"Ако не рискуваш нищо, рискуваш всичко".

"Много е важно момчетата да знаят, че момичетата заемат половината планета - защото наистина е така".

"През цялата си кариера съм имала средно по един филм на година. И това е, само защото съм придирчива. Иначе можеше да направя много повече".

View post on Instagram
 

"И двамата ми родители са от Вермонт. Топлехме се на дърва, които баща ми отсичаше. Майка ми отглеждаше в градината храната, с която израснахме с брат ми. Бяхме защитени и не ни пукаше за нищо".

Честит рожден ден, прекрасна Джина Дейвис"

Четете още: Ани Лейбовиц: Фотографката, която успя да накара дори Кралицата да свали короната си