Автор
Ева Григорова

Джокович загуби делото, ще го депортират и ще пропусне Australian Open

С единодушно решение на съдебния състав на Федералния съд на Австралия, световния №1 в тениса Новак Джокович загуби обжалването на решението за повторно анулиране на неговата виза.

По-рано тази седмица имиграционният министър на Австралия Алекс Хоук отне повторно визата на Джокович, като предтекст затова бе ваксинационния статут на сърбина. Той е неваксинира и, въпреки че преди по-малко от месец е изкарал COVID-19 бе обявен за „опасен за общественото здраве“ от страна на министър Хоук, пише Sportal.bg

View post on Instagram
 

Адвокатите на Джокович обжалваха едноличното решение на Хоук, като делото бе гледано от Федералния съд, в пълен състав. На него магистратите единодушно решиха да не уважат втория апел на сърбина, което означава, че той ще бъде депортиран и няма да вземе участие в първия за сезона турнир от „Големия шлем“, Australian Open, който започва утре в Мелбърн.

View post on Instagram
 

Освен това Джокович няма да има правото да стъпва на територията на Австралия в рамките на следващите три години, което почти сигурно ще попари неговите надежди за „календарен шлем“.