Автор
Кристина Кирова

Джулиан Марли, синът на легендата Боб Марли пред Woman.bg: Любов! Когато я имаме, всичко се нарежда по естествен път

Виждали ли сте как музиката преобръща настроението на стотици хора буквално за няколко минути? Ритъмът, текстовете, красивите мелодии – това може да се случи, само ако един истински реге крал се качи на сцената. И да, всеки който имаше щастието да бъде в публиката на Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ в Боровец в събота вечер, може да потвърди, че стана свидетел на тази магия, когато Джулиан Марли заби на сцената с невероятния си бенд! Може би името му ви е познато - Марли...реге...точно така – той е син на легендата Боб Марли. И макар двамата да са били твърде за кратко заедно на тази земя, Джулиан не само твори, той е истинското продължение на баща си. А как се случва магията при него ли? Той е от онези музиканти, които просто хващат китарата и музиката сякаш говори чрез тях, а песните сякаш сами се създават в съзнанието им.



Преди да се качи на сцената в Боровец и да накара публиката да забрави за всичко и да танцува от сърце цяла вечер, точно както си представям, че се случва и в Ямайка, с Джулиан си поговорихме за най-хубавите неща в живота – за регето, любовта и уроците, които научаваме от родителите си.

Макар да има един единствен спомен с Боб – как се ръкостискат в бекстейджа след поредния му концерт в Лондон, Джулиан е почерпил много вдъхновение от татко си, но продължава да се учи от музиката му, защото този процес продължава цял живот. Той сподели специално за читателите на Woman.bg, че регето винаги е било неизменна част от дните му.

„Всичко започна още от детството ми, винаги съм знаел, че искам да бъда посветен на музиката. Знаех, че искам да създавам реге и никога дори не съм се замислял за това. И ето ме днес! За мен, музиката е вдъхновение от Създателя ни. Слушам творчеството на баща си от малък и това беше най-доброто училище за мен, музиката се превърна в моята култура, тя е всичко за мен“, с тези думи Джулиан бе категоричен, че никога не е имал съмнение в каква посока ще се развива и какво ще даде на света.



Когато му споделих, че според мен, реге музиката винаги е била най-добрият лек срещу трудностите в живота, той беше напълно съгласен и с усмивка добави, че би искал да промени света към по-добро с посланието си, а то е само едно:

„Любов! Когато имаме любовта, всичко се нарежда по естествен начин. Просто е, но работи. Има много начини да изпееш това чувство, но то е най-важното.“



Джулиан Марли носи онзи характерен лежерен дух, който само един истински реге изпълнител може да ти предаде, а концертът му на Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“ беше незабравимо преживяване – то бе поредното доказателство, че музиката обединява и когато душите ни танцуват, е най-хубавият празник. А колкото до това как се чувства Джулиан в България, той сподели, че е щастлив, където и да е по света, защото хората са добри във всяка една точка от картата:
„Където и да си, ти си вкъщи, защото Земята е нашият дом“, категоричен е Джулиан Марли.

Четете още: Доктор Таня Илиева: жената, за която тепърва ще се говори много в джаз средите, открива днес "Международния джаз фестивал Емил Илиев"