Един предизвестен край: Уилям и Хари си разделиха парите на Даяна

Кралските братя принц Уилям и принц Хари се отдалечават все повече един от друг. Поредното доказателство за това е официалното разделяне на бизнеса им, след като заживяха през един океан разстояние. През последните месеци се говореше, че двамата правят стъпки към сдобряването си, но явно вече нищо няма да бъде същото.

Двамата принцове се споразумяха да си поделят бъдещите постъпления от мемориалния фонд на майка си и да ги разпределят по равно в собствените си благотворителни организации. Припомняме ви, че херцозите на Кеймбридж и херцозите на Съсекс направиха първа стъпка към разделянето на бизнеса си още през декември 2019. Само седмици по-късно Меган и Хари обявиха официално, че се оттеглят от кралските си задължения и желаят да бъдат финансово независими оттук нататък.



Въпреки че фондът на името на Даяна не е активен, към него все още постъпват някои дарения и наследства, а средствата отиват в благотворителните организации на кралското семейство. Известно време фондът беше управляван от двете кралски двойки, Меган и Хари и Кейт и Уилям, но още през юни 2019 г. те пожелаха да прекъснат общата си работа.

Към момента братята получават равни части от наследството на Даяна, макар и Хари да се е оттеглил от кралските си задължения. В момента неговата част от парите от мемориалния фонд на майка му отиват в благотворително дружество, посочено от него и Меган, докато двамата не създадат собствена фондация.



Четете още: Принц Хари изгони охраната - кара сърф в Малибу като нормален човек