Една уникална жена на 47 - Чарлийз Терон по-красива от всякога

Неповторимата Чарлийз Терон днес навършва 47 години. Впечатляваща актриса - ценена не само заради красотата ѝ, но и заради грандиозния ѝ талант.

Родена е на 7 август 1975 г. в Южна Африка, има френски и германски корени. Чарлийз има много трудно детство - израства с баща алкохолик, който тормози нея и майка ѝ. На 15 години става свидетел как майка ѝ го убива при самозащита.

Като малка обича да танцува, като още на 4-годишна възраст тръгва на балет. От дете се увлича и по актьорството

Въпреки трагедията в семейството, майка ѝ я насърчава да замине за САЩ и да преследва мечтите си. Талантът ѝ бързо е забелязан.

Най-известните ѝ и запомнящи се роли са в „Адвокат на дявола“ и „Чудовище“.



Удостоена е с „Оскар“ за превъплъщението ѝ в образа на серийната убийца Айлин Уорнос в „Чудовище“. С това става втората актриса (след Ким Бейсинджър), която печели „Оскар“, след като се е съблякла за „Плейбой“.

През 2007 г. списание Esquire я обявява за най-сексапилната жива жена. Пленила е немалко мъжки сърца. Сред мъжете, които печелят любовта ѝ, са Крейг Биерко (среща се с него в периода 1995 – 1997 г., точно когато започва кариера в кинот) и Стивън Дженкинс – с него е заедно от 1998 г. до 2001 г. През 2001 г. Чарлийз среща Стюарт Таунсенд – това е най-дългата ѝ връзка. Женени са до 2010 г.

В списъка, разбира се, е и Шон Пен - приятели са от години, но отношенията им стават интимни през 2014 г. Връзката обаче не продължава дълго, разделят се през 2015 г. Пак остават приятели.

Има син Джаксън, който осиновява през 2012 г., и момиченце Оугъст, което осиновява през 2015 г.

Самата тя изглежда твърде заета с нелеката задача да се задържа на върха на Холивуд, да поддържа благотворителната си фондация в подкрепа на младежта в родната ѝ Южна Африка и да защитава други хуманитарни каузи като правата на жените и правото на еднополов брак.

Чарлийз Терон за себе си:

„Твърде съм мързелива, за да се превърна в примадона.“

„Аз имам желание да работя с хора, които действително вярват в мен. Това го знам със сигурност.“

„Възприемам се като същество със силно изразена сексуалност. Трябва да го използвам. Нямах избор. Харесва ми. Не израснах с майка, която да ми казва, че това под дрехите ми е лошо.“

“Може да ви изглежда странно, но в Африка много мъже мислят, че като изнасилят момиче, ще се излекуват от СПИН. Аз правя това, което мога, за да се променят нещата. Искам светът един ден да стане по-добър и по-красив.”



За детството си казва:

„Направи ме жилава. Когато идваш от сурово място, знаеш, че просто трябва да се оправяш. Не си позволяваш много хленчене за глупости.“

„Когато пристъпя напред и застана срещу камерата, чувствам, че ѝ принадлежа.“

„Друго си е да тичаш насам-натам и едрите ти гърди да подскачат по екрана. За мъжете те са по-голям адреналин дори от хиляди експлозии и куршуми.“

„Жените завладяват света. И с всичко, което успяваме да преодолеем, е въпрос на време да имаме жена президент. Не мисля, че това е толкова далеч, но трябваше да се случи досега...“

Четете още: Чарлийз Терон: Не си търся мъж