Автор
Пепа Попова - Пепита

Елена Максимова от Удмуртия е Mrs. Universe 2022

България никога не е била домакин на световен конкурс с такъв размах.

За да участват в надпреварата за титлата Mrs. Universe (Мисис Вселена) се стекоха повече от сто носителки на корони от всички краища на планетата. Организаторката Меги Савова изрично подчерта, че събитието излиза далеч извън рамките на обикновен конкурс за красота. За претендентките не е достатъчно да са грижовни майки и да изглеждат добре. Всяка от тях е доказан професионалист, с гражданска позиция и е предана на благотворителна кауза.


От близо стоте претендентки за титлата на сцената останаха избраните в Топ 25, сред които и българската представителка Станислава Василева. Как сред толкова красиви, преуспели в професията отлични майки да бъдат посочени само пет?! Заради трудното решение на победителя в „Като две капки вода“ Стефан Илчев му се наложи да изпее четири песни, докато журито разсъждава и спори.


Носителките на титлата „Мисис България“ за пореден път показаха, че постигат изумителен синхрон, както при връчването на короните и лентите, така и като членове на отговорно и компетентно жури. А то бе в състав: генералният директор на конкурса Сава Цеков, Анна Сирадзе - Mrs. Universe 2021, Даринка Кръстева, собственичка на Дари травел, Евелина Макрис, Мисис Дама на годината, Виктория Джумпарова, Топмодел на България и представител на Арнолд фуудс, д-р Симон Личев, Паолина Петракиева – Мисис България и вице Мисис Вселена 2011, заместник-кмет на община Панчарево.


А ето и резултатът от работата на журито:

Мисис Удмуртия Елена Максимова е Mrs. Universe 2022 (Мисис Вселена). Това реши на оспорвано заседание журито с председател организаторката на конкурса Меги Савова. Победителката бе коронясана от Анна Сирадзе - Mrs. Universe 2021. Нищо чудно новата Mrs. Universe 2022 да е с нашенски корени, защото 8% от населението на Удмуртия са волжки българи.

Мисис Вселена 2023 Елена Максимова е родена в малкото удмуртско селце Старая Гя. ТЯ е на 34 години, майка на две деца – момче и момиче. Дамата има три висши образования, като едно от тях е магистратура в Англия. Обожава да пътува и вече е посетила 34 страни. Приключенският й дух я отвежда в Австралия, където придобива сертификат за професионален гмуркач.
Като любителка на чуждите езици (говори четири) Елена е превърнала хобито си в професия. Тя ръководи верига от центрове за чужди езици в Ижевск, столицата на Удмутрия.

Първа подгласничка - Амбър Уан Mrs. Vietnam
Втора подгласничка - Естер Супа Mrs. Venezuela
Трета подгласничка - Зоя Шейх Mrs. Indian Ocean
Четвърта подгласничка - Сео Юн Чой Mrs. South Korea

Лентата за най-артистичен национален костюм отиде при Mrs. Indian Ocean, с приза за Най-автентичен тоалет се окичи Mrs. Tokyo, а Mrs. Best National Costume стана Mrs. West Asia.

Представителките на Корея, Япония, Филипините и Индия се радваха на шумни и весели лобита, а дипломатите им показаха, че в техните страни красотата е държавна политика, която се подкрепя активно.

Това бе 45-ото издание на международния конкурс, който се радва на устойчиво развитие и неизменен авторитет. В него могат да участват дами от 18 до 50-годишна възраст, омъжени, вдовици, разведени или такива, които повече от три години живеят на семейни начала с половинката си. За всяка държава е позволено да изпрати повече от една претендентка, стига да са от различни региони.