Есента с пълна сила е обзела сетивата и емоциите ни. Търсим ласката на слънцето, за да подобри настроението ни. Превърнали сме се в своеобразни слънчогледи, които се въртят към слънцето веднага, щом то се покаже и отказваме и най-малкия намек за студ. Тялото ни естествено е привлечено от топлината и светлината. Също като цветята и ние имаме нужда от тях.

Истината е, че понижаването на температурите изисква специална адаптация на организма ни. Нападат ни чести и резки промени в кръвното налягане и в настроението, по-разсеяни сме, липсва ни концентрация. Нормалната промяна на температурата неимоверно влияе върху физическото състояние. И меланхолията, и сънливостта, и студените крайници имат своето обяснение. Последното може да бъде постоянно явление, независещо от сезона, но причината да се активизира именно през есента и зимата е по-скоро цялостното влияние на ниските температури върху организма и особеността на реакцията именно на крайниците. Просто тялото използва допълнителни усилия, за да се адаптира към външните климатични условия. А тази адаптация може да стане съвсем безболезнена с мъничко помощ.

Краката могат да мръзнат поради особеностите на строежа на организма. Мускулният масив, който помага да се запазва топлината, именно в тази част на тялото е незначителен. Няма подкожна мастна тъкан, а има относително голяма по площ кожна повърхност, която отдава топлината. Именно затова през зимата краката са подложени на засиленото въздействие на студа. Но ако краката мръзнат навсякъде и винаги, причината може да бъде нарушено капилярно кръвообращение, свързано с един от следните проблеми: локално нарушение на кръвообращението, обща недостатъчност на кръвообращението, нарушение на прокарването на импулси по чувствителните и вегетативни влакна на нервите на долните крайници, намалени функции на щитовидната жлеза.

Можете да следвате някои общи препоръки: отказването от тютюна и намаляване на алкохола, вземане на контрастен душ, масажиране на стъпалата, ходене боси (през лятото и навън, а през зимата у дома, без домашни чехли).

Приемането на екстракт от Гинко Билоба също би помогнало, тъй като е установено, че той подобрява кръвообрaщението. Това го прави подходящ за хора, страдащи от болестта на Рейно (синдром на ''студените крайници''). Гинко Билобата спомага още за усилване на паметта и концентрацията, предпазва от инфаркт и инсулт, има благоприятен ефект при Алцхаймер, при шум в ушите и световъртеж, забавя процесa на загуба на зрението при възрастните хора. Може да се използва и от хора в депресивни състояния.

Действието на Гинко Билобата се допълва и подсилва от екстракта на Гроздово семе. Той е мощен антиоксидант. Висококонцентрирана комбинация от двата екстракта може да се намери във фитопродукта GinkgoVin. Той е уникален по своята същност продукт, тъй като представлява съчетание от две допълващи се и подсилващи действието си съставки: екстракт от Гинко Билоба (100 мг), с фармацевтична чистота и екстракт от Гроздово семе (50 мг).

Една опаковка Ginkgo Vin съдържа 60 таблетки, достатъчни за два месеца всекидневен прием. Дозировката в една таблетка гарантира положителен ефект при загуба на памет, нарушена концентрация, нарушено кръвообращение, атеросклероза, хипертония, сърдечно-съдови заболявания, студени крайници. Можете да намерите във всяка аптека без рецепта или онлайн на www.botanic.cc.

(в материала има продуктово позициониране)