Автор
Весела Георгиева

Ето как можете да помогнете на мечтите си да се превърнат в реалност

Ако искате да осъществите мечтите и целите си, трябва да следвате правилото на 72-та часа. Какво е то? Просто трябва да започнете по реализацията на своята идея или мечта не по-късно от 72 часа след като ви е хрумнала.

Това твърди бизнес консултантът Бодо Шефер. Според него, ако отложим изпълнението на замислената задача или идея с повече от 72 часа, вероятността тя да остане неизпълнена скача до 85 процента.



Ако обаче пристъпите веднага към осъществяването на замисъла си, давате сигнал на мозъка, че целта е важна. Дори най-малката стъпка напред - телефонно обаждане или имейл, ни помага да програмираме успеха си.

„За изпълнението на всяка задача определете три стъпки, които ще ви приближат към осъществяването й. Съставете последователност от прости, конкретни действия, които трябва да свършите днес, утре (до 23:00 часа) и вдругиден (до 23:00 часа)”, съветва писателят и оратор Тимъти Ферис.



„Когато определите кои ще бъдат трите стъпки, изпълнете три действия от графата „да се направи веднага”. Просто се заемете и ги свършете незабавно. Естествено, това трябва да бъдат прости действия, с които можете да се справите за пет минути максимум. „Утре” означава „Никога”. Каквато и да е задачата, направете първата стъпка веднага!”, съветва експертът.

И така ще се приближите към осъществяването на мечтата си. Успех. И бъдете смели!