Автор
Весела Георгиева

Ето как можете да прескочите опасностите, които крие ретроградният Меркурий

Вие можете всичко, дори това - да се справите със ситуацията, когато всичко върви наобратно, а най-често изтъкваната причина за проблемите е Меркурий, който е в ретроградна фаза...

Ретроградност се нарича времето, в което първата планета от Слънчевата система (или която и да е) тръгва обратно на видимото си движение по хоризонта. Астрономите отричат явлението, казвайки, че реално планетата си се движи напред, но от гледна точка на земята (заради особеност на орбитата) ни се струва, че се движат назад. Астролозите обаче имат друго мнение.

Обикновено, когато настъпи ретроградният Меркурий, всички имаме лесно оправдание на неуспехите си... Но то е защото не знаете, че има начин да се справите с несгодите преди да са настъпили. Ето как!

Очаквай неочакваното и бъде подготвен за най-лошото

Доказано е, че ако имате едно наум, нищо няма да ви изненада. Просто внимавайте. Бъдете бдителни към личните си вещи, банковите си карти, разписанието на градския транспорт. Дори Меркурий няма да посмее да ви излезе насреща, ако предварително подготвите нещата, които ще ви трябват.

Планирайте,планирайте, планирайте!

Подробният план и разписание ще ви помогнат да се справите с всичко, дори със собствената ви разсеяност и с лошотията на Меркурий. Планирайте пътуването си до офиса или до кратката уикенд дестинация до последната подробност. Ако трябва, направете си списък. И чеквайте всяка вещ или стъпка, които предстои да вземете или свършите. Няма да имате поводи за притеснение, ако сте подготвили всичко.

Оставете скъпите покупки и сериозните разговори за по-късно

Ако пък нещо ви трябва спешно, задължително попълнете гаранционната карта и я сложете на видно място у дома. Застраховайте всичко, което можете. Така ще избегнете неприятните изненади. Дори природните бедствия няма да ви сломят, защото застраховката ще покрие разходите. що се отнася до сериозните разговори, ако се налага да проведете, задължително преди старта им си сипете чаша вино или друга напитка, за която знаете, че кара душата ви да се отпусне. Бъдете над нещата. Поговорката "Всяко чудо за три дни" не е измислена напразно.

И не забравяйте - всеки скандал, неуспех, всъщност отварят място за нещо ново

Дали ще е нова любов, нов хладилник или нова работа - все е за добро. Бъдете оптимисти. Ако нещата не се прецакваха, нямаше никога да открием нови хоризонти. С всичко е така. И с хората, и с вещите.

И пазарувайте. Ретроградността няма нищо общо с ретро модата. Обновете гардероба си и успокойте душата си.