Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Ето кои са 6-те най-опасни дни през октомври

Най-опасните дни през октомври са дните, в които трябва да сте изключително внимателни. Астролози и експерти в областта на биоенергетиката предупреждават за опасностите, които ни дебнат през втория месец на есента и съветват как да ги заобиколим.

И шестте лоши дни на октомври ще бъдат съсредоточени в края на месеца. Това ги натоварва с още по-голяма опасност и непредвидимост, тъй като са наредени на близки разстояния едни от други.

22 октомври - съвпад на Венера и Слънце

22-ри е първият неблагоприятен ден през октомври. Той е белязан от опасен аспект на Венера и Слънцето, изразяващ се в това, че двата обекта ще бъдат от една и съща страна на Земята. Венера и Слънцето ще започнат борба помежду си за надмощие, което ще даде негативно влияние върху душевния комфорт и настроението. През този ден астролозите съветват да не се извършват прибързани действия и да не се влиза в спорове и конфликти. И най-малката кавга може да доведе до неминуеми последици. Бъдете по-уравновесени и спокойни през този ден. Дори и да сте сигурни, че сте прави, не влизайте в спор.

23 октомври – Венера влиза в Скорпион

От 23 октомври до 15 ноември планетата на любовта ще бъде в Скорпион. Тогава Венера ще започне бавно да губи силата си, лишавайки ни от късмет. В този ден енергията на Венера ще породи у нас чувства на съмнения, несигурност и усещания за тревожност. По-добре е да не се захващате със сериозни задачи и да не предприемате нищо ново, тъй като това само може да ви донесе проблеми.



25 октомври - Частично слънчево затъмнение в Скорпион

Второто частично слънчево затъмнение ще бъде управлявано от Скорпион. Това означава, че на 25 октомври може да настъпят необратими събития в любовната сфера, с които ще трябва да се примирите. През този ден не споделяйте на никого нищо за своите бъдещи планове и намерения. Не се доверявайте на никого, дори и на собствената си интуиция през този ден.



28 октомври – Юпитер се завръща в Риби

На този ден планетата гигант ще се върне в Риби, и ще остане там до 19 декември. Мнозина ще се почувстват изчерпани откъм идеи, поради което ще искат да се откажат от работата, с която са се заели по-рано. Хубаво е да проявите търпение и да не бързате да се отказвате от каквото и да било в този момент. Важно е в този ден да се запази самообладание и да се опитате сами да излезете от ситуацията, която ви притеснява.

29 октомври - Меркурий влиза в Скорпион

Скорпионът не е в хармония с Меркурий, така че подобен преход няма да ни донесе почти нищо добро. В периода от този ден до 16 ноември ще получим шанс за нови знания и израстване за сметка на негативни преживявания. През този ден избягвайте пътувания с кола и други видове транспортни средства. По-добрият избор е да си останете вкъщи през този ден. Не харчете излишни пари. Правете го разумно, без да се увличате много, тъй като има риск да влезете в дългове.



30 октомври – Начало на ретро фазата на Марс

Това събитие може да се окаже „препъни камък“ за всички онези, които се надяват на бърз успех в края на есента и началото на зимата. Марс в слаба ретро позиция означава, че е строго забранено да се бърза. В този ден избягвайте да взимате прибързани решения и да действате необмислено. Не се захващайте с безполезни дейности. Има опасност в този ден мнозина да станат по-агресивни в думите и действията си. За да не загубите любим човек, работното си място или репутацията си сред колеги и приятели, запазете спокойствие и бъдете по-добри и деликатни към околните.

Четете още: Тези 3 зодии могат да променят света, но третата е най-важната!