Автор
Цвета Герчева

Ето кои са нещата, които привличат негативната енергия в дома ви. Променете ги!

Негативната енергия влияе върху живота ни, дори и да не го забелязваме. Можем обаче да не я допускаме у дома и да се радваме на щастлив и пълноценен живот. Ето как!

Не дръжте фитнес уреди в спалнята
Спалнята трябва да се използва за почивка и уединение, а не за работа и спорт. Карането на статичен велосипед или работа с компютър и дори гледане на телевизия в спалнята променя енергийното излъчване на помещението. Тук трябва да почивате, да спите, да правите любов...


Подреждайте - всичко трябва да си бъде на мястото
Старите вестници, разхвърляни книги, мръсно пране, купчини играчки, дреболии по масата, всичко работи несъзнателно на емоционално ниво. Подреждайте дома си поне веднъж седмично, за да се почувствате облекчени, здрави и по-леко. Изхвърлете старите, скъсани дрехи, счупените чаши, всичко, което носи неприятни спомени.

Не оставяйте капака на тоалетната вдигнат
Създайте си навика да държите капака на тоалетната винаги затворен, когато не я използвате. Затваряйте и вратата на банята. Така домът ви ще бъде винаги положително зареден.

Мийте си прозорците
Когато прозорците са чисти, тези около вас ще ви почитат и уважават. Когато са замъглени и мръсни, хората остават с лошо впечатление за вас. И светлината по-трудно ще влиза в дома ви.


Гответе по-често

Вашата кухня е сърцето на вашия дом. Когато не се използва, всички области от живота ви могат да страдат. Ако готвите повече у дома, със сигурност ще бъдете по-щастливи и по-здрави. Ако не разполагате с време за готвене, поне си направете чаша кафе или чай. Огнището или котлонът днес са символ на уют и топлина.

Изхвърлете непотребните вещи и подаръци, които не ви допадат

Отървете се от нещата, които не харесвате, дори да са нови и неизползвани. По-добре ги подарете, вместо да ги прехвърляте от един шкаф в друг.