Автор
Христина Кирилова

Ето защо косата ви се съсипва през лятото: 3 основни грешки, които допускате

Известно е, че лятото е от стресовите сезони за косата и вероятно сте забелязали, че щом се завърнете от морската си почивка, гривата ви е доста по-изтощена и е загубила бляскавия си здрав вид. Тук е мястото да ви разкрием, че влошеното състояние на косата ви съвсем не се дължи толкова на силното слънце или на водата, а на неправилните грижи или липсата на такива от ваша страна. Ето кои са трите грешки, които допускате:

Не изплаквате косата си с чиста вода, след като сте били в басейна или в морето

Хлорът и морската сол не влияят по най-добрия начин на косата ви, най-малкото я оставят дехидратирана. За да избегнете образуването на петна и изсъхване, просто докато взимате душ след плаж, изплаквайте косата си с чиста вода и дори не използвайте шампоан. Ефектът ще ви впечатли.

Не използвате слънцезащитни продукти за коса

Много е важно през лятото също да използвате подхранваща козметика за косата си, защото прекомерната слънчева светлина я изтощава. Също както се случва и с кожата ви. Затова е добре преди да отидете на плаж, да подсигурите защита за косата си с крем, спрей или просто да я скриете под шапка.

Използвате сешоар, маша или преса

Вероятно сте запознати с факта, че косата не е много щастлива, когато използвате сешоар или преса твърде често. А когато го правите на морето, е още по-нещастна. Ако все пак обичате да сте с добре направена прическа и за това ви е необходим уред, който гори косата ви, поне използвайте спрей за термозащита.

Четете още: Искате сутиените да ви стоят перфектно? Никога не правете това с тях