Автор
Кристина Кирова

Ева Браун - младата любов на Адолф Хитлер

На днешната дата, през 1912 г., е родена дамата, която плени сърцето на самия Адолф Хитлер.

Тя е родена в Мюнхен и е дъщеря на учителя Фридрих Браун. По време на ученическите си години Ева проявява интерес към атлетиката и модата, а след като завършва образованието си, работи като асистент и модел при Хенрих Хофман, който е фотографът на Хитлер. Не след дълго Адолф се влюбва в нея и двамата започват романтична връзка въпреки голямата разлика в годините. Отношенията им обаче причиняват много душевни страдания на тогава 17-годишната Ева, тя дори прави два опита за самоубийство. Смята се, че Хитлер постоянно потискал любимата си и поведението му спрямо нея било недопустимо. Затова и бащата на Ева бил твърдо против връзката им. Първоначално Браун била просто любовница на фюрера и пазели отношенията си в тайна.

View post on Instagram
 


Въпреки сложните им отношения Ева остава вярна на Хитлер и двамата са заедно до последния си ден. В края на Втората световна война се самоубиват заедно. Ден преди това, на 29-и април 1945 г., сключват брак. Телата им са намерени и изгорени в задния двор на канцеларията на Третия райх.

Днес ще си припомним някои цитати на Ева, свързани с любовта й към Хитлер:

View post on Instagram
 


"Три часа седяхме един до друг, без да си кажем нито дума. Накрая той ми подаде ръка, както правеше винаги и ми даде плик с пари. Щях да се зарадвам много повече, ако просто ми беше казал нещо мило".

"Когато ми казва, че ме обича, сякаш го чувства единствено в този момент. Като обещанията, които дава, но никога не изпълнява. Защо ме измъчва така? Искам това да спре веднъж завинаги!"

"Аз съм безкрайно щастлива жена, защото той ме обича толкова много и се моля винаги да бъде така. Ако един ден той спре да ме обича, вината няма да е моя".