Автор
Woman.bg

Франк Синатра: Отнасяй се с жените като с дами, а с дамите като с жени

На днешния ден, пред 22 години, светът се разделя с един от най-великите и харизматични американски певци и актьори - Франк Синатра.

Легендарният изпълнител е роден в Хоубоукън, Ню Джърси на 12-и декември 1915 г. в семейството на сицилиански имигранти. Франк взима твърдото решение да стане певец през тийнейджърските си години, вдъхновен от знаменития Бинг Кросби. Синатра е част от увеселителния клуб в гимназията, в която учи, а не след дълго започва да се изявява в различни нощни клубове. Младият артист е забелязан от тогавашни големи музиканти като Хари Джеймс и Томи Дорси и в края на 30-те години прави първите си записи в студио с оркестър.



Соловата кариера на Франк Синатра стартира през 1943 г., когато той издава едни от най-големите си хитове. Славата го застига бързо и той става един от най-успешните певци. В същото време очарователният изпълнител започва да се изявява и в киното като един от първите филми, в които се снима е Higher and Higher.

Кариерата на Франк Синатра претърпява застой в първите години след войната, но той се завръща триумфално през 1953 г., когато получава "Оскар" за най-добра поддържаща роля във филма From Here To Eternity и подписва договор със звукозаписната компания Capitol Records.



Той получава много награди и отличия, както за музикалната, така и за филмовата си дейност. Работи с едни от най-големите оркестри в света и е любим вокалист на музиканти като Каунт Бейзи, Бъди Рич и Били Мей.

Четете още
: Нов филм за лейди Даяна търси причината за смъртта й

Несъмнено Франк Синатра, освен забележителен артист, е и една от най-интересните личности на ХХ век. Негова слабост са хазартът, алкохолът и женската хубост, а името му се свързва със знаменити красавици като Мерилин Монро, Марлене Дитрих и Лана Търнър. Жени се няколко пъти - първият му брак е с Нанси Барбато, с която имат 3 деца, вторият е с актрисата Ава Гарднър, третият е с Мия Фароу. За последен път Синатра се жени през 1976 г. за Барбара Блейкли Маркс, с която остава до края на дните си.



Франк Синатра прави последния си концерт през 1995 г. в Калифорния и умира три години по-късно, на 14 май 1998 г. от инфаркт. И въпреки че той винаги е отричал връзката си с мафията, след смъртта му са открити безброй доказателства за наличието на такава. Освен това приятелският му кръг е изцяло от заможни босове, принцове, президенти и влиятелни политически фигури.

За 50-годишната си кариера, той изпява едни от най-големите хитове в света, а гласът му не спира да звучи и радва няколко поколения почитатели на красивата музика и до днес.

В памет на незабравимия Франк Синатра, ще си припомним най-емблематичната му песен, с която светът го запомни, както и няколко вдъхновяващи негови цитата.

"Накриви шапката си - ъглите са въпрос на отношение".

"Когато пея, аз вярвам. Тогава съм най-искрен".

"Обичам интелигентните жени. Когато излезеш с тях, не се чувстваш като на конкурс за манекенки".

"Най-доброто отмъщение е огромният успех".


Четете още: Честит рожден ден, Стиви Уондър!