Автор
Woman.bg

Галена: Шестото ми чувство ме накара да си направя тест

Фолкпевицата Галена разказа детайлно как преминава през ковид-19 заедно със сина си Александър и нейната племеница, която също се оказа сред заразените във фамилията ѝ.

"Чувстваме се добре в момента, но всеки ден е различен", обобщи изпълнителката в интервю за "На кафе". Най-тежкият период бил в началото, когато се появило адско главоболие. "Първоначално го отдавах на магнитните бури, за които бяха съобщили. Така ме болеше главата, че не можех да стана от леглото и ми се налагаше да звъня на големия ми син, за да ми донесе хапче за главоболие. Това беше първият неприятен ден", разказа Галена, като уточни, че често има такъв дискомфорт и поради тази причина не си помислила ведната, че е пипнала коронавирус. "До края на деня ми се повиши температурата на 38. Нормално бе вече да си помисля, че съм заразена, защото започнах работа, имах повече контакти с хората... Шестото ми чувство ме накара спешно да си направя тест.

View post on Instagram
 

Първият беше отрицателен, отидох и при доцент в София, който ме уверяваше, че нямам коронавирус, защото симптомите са други. Но това мое шесто чувство не престана да работи и исках просто да се уверя, че нямам коронавирус и не застрашавам други хора по редицата. Вторият тест го направих в София и той потвърди моите съмнения", сподели още фолк дивата. Певицата загубила вкуса си, точно както и друг известен болен-кулинарят Ути Бъчваров Основният проблем при нея обаче се оказал болките в очните ябълки. "Не можех да си въртя очите. Все едно имах конюнктивит. Ужасна болка, слава богу, че вече я няма", каза още певицата, която избягва спорта.

След тази карантина, всички имаме нужда от спорт. Но това е едно от предписанията на лекарите - болните да не спортуваме, за да не се разширяват белите дробове", допълни тя. Галена ще е под карантина до 18 юли, но тя е отказала всички поети ангажименти до края на месеца. "Страхувам се за моите близки, за всички хора. Но живота трябва да продължи и трябва да свикнем да живеем с този вирус. Важен е човешкият фактор, който е просто да се пазим. Животът не трябва да спре, както спря за два-три месеца, защото се отразява на психиката", каза още пайнерката.

Четете още: Джулия Робъртс: Нямаш нужда от грим, скъпа, излекувай душата си