Автор
Woman.bg

Гримьорът Валентин Кулагин: "Много колеги не спазват елементарна хигиена"

Скандалният гримьор Валентин Кулагин обвини колегите си, че не спазват елементарна хигиена, когато гримират клиентите си. Ето какво написа в профила си във Фейсбук Кулагин:
„Искам да се обърна най-вече към колегите си, които в голямата си част, да не кажа всички, виждам на снимки да използват върху клиентите, червила и глосове директно върху устните им, от контейнера (опаковката). Това е Н-Е-Д-О-П-У-С-Т-И-М-О!


Масово всички го правите и без да преувеличавам - не видях нито един от вас да спазва задължителната хигиена и етика при работа с клиент!
В този момент мога да извадя снимки на всеки един гримьор в България, най-вече популярните имена, който слага глос, червило, спирала (изключително опасно, предвид това че конюнктивитът е 100% сигурно трансфериран и бактерия, която вирее активна в спиралите), директно с четките и апликаторите, с които се продават продуктите.


И не говорим само за пренасянето на обикновен вирусен грип, а дори за много по-опасни вируси като някои форми на хепатит и широкоразпространените.. херпеси! Същото се отнася и за пипането с ръце на очите и устните на клиентките. Изключително непрофесионално, нехигиенично и неприятно за голяма част от тях.
Разбирам, че не сте преминали необходимото обучение и сте самоуки или самообразовани по темата от Youtube, но това излага на голям риск клиентите ви и е първото, което се учи, когато навлизате в дебрите на макиажа. Ако това не сте научили, не е изненадващо, че не сте научили и нищо друго!


Разбирам също така, че еднократни апликатори не се продават в България, затова ми се налага и да закупувам такива от чуждестранни сайтове. Но щом аз мога да го правя - можете и вие, колеги. Разбирам също така, че спиралите и глосовете ще ви свършват светкавично, ако изхвърляте след всяко ползване четката, но все пак хонорарите ви предполагат, че можете да си позволите този разход, в името на клиента.
Не искам този пост да се тълкува като начин за изпъкване над вас, колеги. Мисля знаете, че изпъквам и по ред други параграфи.


Темата е много сериозна и 90% от кожните инфекции като стафилококовата и акнеичните състояния се дължат точно от такова трансфериране на бактериите!!! Говоря за това от няколко години и изглежда ефектът не идва. Затова повдигам темата отново и ще я повдигам колкото пъти е необходимо, за да се научите!“