Автор
Ева Григорова

Херцогът и херцогинята на Уелс завладяват Америка: Уилям и Кейт ще натрият носа на Хари и Меган!

Изминаха цели осем години, откакто принц Уилям и Кейт Мидълтън стъпиха на американска земя.

Последният път, когато бяха в Щатите, на посещение в Ню Йорк през декември 2014 г., принц Уилям дори не работеше официално за кралското семейство.

Брат му, принц Хари, все още беше ерген, а бъдещата му съпруга Меган Маркъл беше просто актриса от сериала “Костюмари”.

View post on Instagram
 

Но тъй като Уилям и Кейт – новите принц и принцеса на Уелс - пристигат в Бостън в сряда, за да връчат наградата Earthshot, това е чудесна възможност да покажат колко много неща са се променили.

Въпреки че източници от двореца подчертават, че посещението на семейство Уелс в САЩ не е официална обиколка, има много неща в тридневното пътуване, които медиите по света ще следят със затаен дъх.

Любопитното е, че малко след посещението на Уилиям и Кейт Хари и Меган ще летят до Ню Йорк на 6 декември, за да приемат наградата на Робърт Ф. Кенеди Ripple of Hope.



Добре информиран източник от британското кралско семейство каза пред Page Six, че противоположните мисии на братята всъщност ще покажат значителните разлики между двамата. “Не е лошо да получиш награда, но това показва фундаменталната разлика между Уилям и Кейт – които работят от името на кралското семейство за другите - срещу това да си знаменитост.” - каза той.

“Те винаги са били известни, но сега са достигнали различен етап от обществения си живот – те са различни типове фигури.“ - допълва източникът.

Хари и Меган ще получат отличието Кенеди за това, което Кери Кенеди, дъщерята на Робърт Ф. Кенеди, определя като пример за “морална смелост“ срещу несправедливостта. Причината за наградата на семейство Съсекс всъщност е бомбастичното им интервю пред Опра Уинфри от март 2021 г., в което те обвиниха кралското семейство в расизъм.

Решението Хари и Меган да бъдат отличени заради изявленията си пред Опра, срещна яростни критики в британските, американските и австралийските медии. Журналистите са на мнение, че няма защо звездното семейство да получава награда за недоказани твърдения, които не са довели до никаква промяна. Собственият брат на Кери Робърт Ф. Кенеди младши каза, че самият той е “объркан“ от избора на Съсекс за наградата.

“Ние не сме расистко семейство“, коментира ядосано Уилям преди време в отговор на обвиненията на своя брат и неговата съпруга.

View post on Instagram
 


Посещението в Бостън е възможност Кейт Мидълтън да се покаже като достойна наследница на своята покойната свекърва принцеса Даяна, която направи огромно впечатление в Съединените щати с хуманитарните си посещения.

Това е “истинска възможност за голям уау момент“, каза Бетан Холт, моден директор на Telegraph и автор на няколко книги за кралската мода.

“Ако някой може да комбинира разговорите за нещо много сериозно блясъка на кралските особи, това са Уилям и Кейт“, каза Холт пред Page Six. “Това е голям шанс за кралското семейство да направи голям фурор и да напомни на всички защо всъщност те са обичани.“

Кейт и Уилям ще последват стъпките на Лейди Ди, двамата ще обърнат внимание към слабо представените общности, точно както Даяна направи при пътуването си в Ню Йорк през 1989 г., когато посети млади пациенти със СПИН в Харлем.

View post on Instagram
 


“Принцът и принцесата не искаха да дойдат за шоуто на наградите и след това да си тръгнат, искаха да прекарат време в опознаване на общностите в Бостън“, каза източник, близък до двойката.

Съществува и интересна роднинска връзка в посещенията на кралските особи на Източното крайбрежие.Хари ще получи награда от фондация, свързана с Робърт Ф. Кенеди - по-малкият брат на Джон Кенеди. Уилям пък бе вдъхновен да избере Бостън за петъчната церемония Робърт Ф. Кенеди от Джон Ф. Кенеди и неговата амбициозна реч от 1962 г. “Moon Shot”.

“Толкова съм развълнуван да отпразнувам тези петнадесет финалисти и да видя обявените петима победители в наградата Earthshot в Бостън – родният град на президента Джон Ф. Кенеди, който споделя убеждението на наградата Earthshot, че привидно невъзможните цели са постижими, ако само впрегнем неограничената сила на иновациите, човешка изобретателност и оптимизъма“, каза Уилям.

View post on Instagram
 


Наградата, която ще отличи петима визионери с награда от 1,2 милиона долара за творчески решения на глобалните екологични проблеми, е идея изцяло реализирана от Уилям.

“Всичко това започна за принц Уилям през 2018 г., тъй като той иска да окаже по-голямо въздействие върху изменението на климата и други по-широки проблеми, включително замърсяването на природата и качеството на въздуха“, каза източник от двореца пред Page Six.