Автор
Woman.bg

И те също плачат: Звездите, минали през психиатрия

Да си публична личност не е лека задача и не всеки може да се справи с бремето на известността. Затова и много звезди не издържат на напрежението и пропадат в бездната на депресиите и на зависимостта към алкохол и наркотици. Не малко от тях стигат до клиники за лечение. Ето някои от най-известните имена, които са били в психиатрии.

Дрю Баримор

Американската актриса Дрю Бариmор попада в психиатрия, когато е само на 13 г. Причина за приемането й е пристрастеност към забранени вещества и необуздано поведение. Истината е , че в тийнейджърските си години Баримор е имала сериозни проблеми с наркотиците и алкохола. Освен това е правила опит за самоубийство, редовно е бягала от училище, крадяла колата на майка си. През 1990 г. актрисата написа автобиографична книга “Загубеното малко момиче”, в която си спомня как пациентите в клиниката били държани в стаи с меки стани или били връзвани за леглата.

Бритни Спиърс

Бритни Спиърс изживява тежко скандалния развод с Кевин Федерлайн и изпада в депресия. Тя започва да употребява наркотици и постоянно да изпада в нервни сривове, което налага приемането й в клиника. След развода с Федерлайн певицата настоява децата да останат да живеят с нея. Когато обаче й правят тест за наркотици, в кръвта й са открити амфетамини и попечителството е дадено на бащата. През 2008 г. на Бритни дори е забранено да вижда децата, а малко след това тя отново е приета в психиатрия.

Чарли Шийн

Любимецът на милиони жени по света Чарли Шийн попада в психиатрия след погром в нюйоркски хотел. Полицията е извикана на място и го заварва чисто гол да чупи мебели и да крещи по персонала. Въпреки че негов представител се опитва да обясни поведението му с алергична реакция към лекарства, охраната е убедена, че актьорът е бил под въздействието на алкохол или наркотици. Той е изпратен в психиатрична клиника за изследвания. Само няколко месеца преди инцидента той е осъден на 30-дневен престой в клиника, 30 дни изпитателен срок и и 36 часа курс за преодоляване на вътрешната агресия заради нападение над жена си Брук Мюлер.

Кортни Лав

Кортни Лав е известна с афинитета си към наркотиците и алкохола. На 40-ия си рожден прави опит за самоубийство, заради което вдовицата на Кърт Кобейн е приета в психиатрия за 72 часа.

Катрин Зита-Джоунс

Катрин Зита-Джоунс страда от лека форма на маниакално-депресивна психоза. Актрисата попада в клиника през 2011 г., след като диагностицират мъжа й Майкъл Дъглас с рак на ларинкса. Зита-Джоунс доброволно се обръща за помощ към болницата Silver Hill в щата Кънектикът.

Линдзи Лоън

Американската актриса Линдзи Лоън често попада в психиатрия. Звездата от дълго време има тежка зависимост към алкохола и наркотиците. Още на 20-годишна възраст тя започва да посещава група за анонимни алкохолици.