Автор
Десислава Недева

Идва Пълнолуние в Близнаци: пазете си любовта и парите

На 12-ти декември, точно в 7:13 ч. сутринта, ни очаква Пълнолуние в знака Близнаци. Това е последната лунация за тази година преди слънчевото затъмнение, което ни очаква на 26-ти декември. Сега е моментът да довършим започнатото от нас през последните шест месеца.

Най-голямо влияние върху декемврийското Пълнолуние ще оказва тройния съвпад на планети в знака Козирог, а именно – Венера, Сатурн и Плутон. Това означава, че сериозни предизвикателства, касаещи любовния ни живот, ще достигнат своя кризисен пик. Наложително е да регулирате и контролирате сърдечните въпроси, за да си възвърнете баланса в отношенията.



Опозицията на двете светила – Слънцето и Луната, поставя фокуса върху дома, семейството и партньорските взаимоотношения. Ще усещате вътрешно напрежение и противоборство между работните и домашните задължение. Това, което ви се иска в момента, няма да съвпада с това, от което наистина имате нужда. Този факт ще доведе до конфликти, които да източват енергията ви. Хубавото е, че по време на самото Пълнолуние към Земята се изсипва мощен енергиен заряд, който може да използвате, за да преодолеете предизвикателствата. Подсъзнателно вече знаете отговора на всичките въпроси, които ви се въртят в главата. Ще виждате ясно връзката си в динамика и причината за негативните емоции, които създават чувството за дисхармония.

Луната в Близнаци прави куинконс с Венера, Сатурн и Плутон в Козирог и извежда на преден план темите за парите и любовта. Следващите две седмици няма да бъдат никак лесни, тъй като Сатурн ще предизвиква забавяния и ограничения, а Плутон носи кризи и страхове. Ще ни бъде сякаш по-трудно да проявяваме съпричастност и състрадание, а ще усещаме предимно студенина и злоба. Ще имаме нужда да се изолираме, да страдаме в усамотение поради лични или финансови проблеми. Време е да се научите да бъдете по-пестеливи както в разходите, така и в емоциите си. Нестабилните връзки ще бъдат подложени на изпитание, а всички опити за създаване на нови ще завършват с провал. Този кармичен урок обаче ще ви научи да проявявате повече респект и отдаденост.

Съвпадът на Венера и Плутон от своя страна драматично увеличава нуждата ни от близост и любов. Искате да изживеете емоцията на едно по-дълбоко ниво, но чрез дребни манипулации си навличате карма, която след време ще трябва да я плащате. Добре е да се пазите също от токсично поведение като ревност, обсебване и шпиониране. В този период ще зачестят и непредвидените срещи с криминални личности.



Пълнолунието в Близнаци носи потенциала за моментално привличане. Връзките, които ще започнем през следващите две седмици, ще носят кармичен оттенък. Ключът към успеха се крие в откритото демонстриране на любов и привързаност, без да се задълбава в излишно и интензивно емоционално обсебване.

Точният съвпад между Сатурн и Плутон ще се случи на 12-ти януари, 2020 г., но влиянието на този аспект е толкова силен, че вече го усещаме в пълния му блясък. За да го отработим по максимално полезен начин, ще се наложи да положим повече усилия, да поемем повече отговорности, за да успеем да завършим проектите си в срок. Важно е да съсредоточим сили и енергия върху конкретен аспект от нашия живот, който искаме да подобрим. Не се опитвайте да задържите нещо или някой насила, пуснете контрола и позволете на промяната да се случи без съпротивление.

Напрежение ще усещаме и от липсата на любов в живота ни. Количеството любов, което получаваме ще бъде в пъти по-малко от това, от което имаме нужда в момента. Това ще доведе до включването на компенсаторен механизъм и ще се опитваме безуспешно да заменим любовта с излишества от шоколад, алкохол, наркотици, афери с непознати. Липсата на вътрешен баланс най-вероятно се корени в нездравословните отношения с член от семейството.



И запомнете, че всяко едно Пълнолуние е време, подходящо за освобождаване и отдаване. Това е краят на един лунен цикъл, моментът преди да започнем нещо ново. Затова вместо да мислите какво искате да направите, вземете решение от какво повече нямате нужда. Дали ще е поведение, човек или просто вещ у дома, няма значение. Ако не ви служи вече или ви дърпа назад в развитието, разделете се с него. Това ще освободи място за новото, което чакате да се появи в живота ви.

Четете още: Грешките в любовта, които всяка зодия допуска