Автор
Весела Георгиева

Илон Мъск отвръща на удара: Ето какво каза за обвиненията в сексуално насилие

Изданието Business Insider първо съобщи за случка, за която всички говорят. Става въпрос за обвинението на стюардеса към Мъск, че през 2016 г. ѝ е отправил неприлично предложение...

Дамата е била част от кабинния персонал на бизнес самолета на SpaceX. Тя твърди, че по време на полет преди 6 години, Мъск се е съблякъл пред нея и направил още нещо без нейно разрешение, а след това ѝ предложил в замяна да ѝ купи кон.

Стюардесата е съобщила за поведението на Мъск на основаната от него компания SpaceX, която през 2018 г. e изплатила на дамата 250 000 долара като част от постигнато извънсъдебно споразумение.

View post on Instagram
 


За случката изданието се позовава на декларация, подписана от приятел на стюардесата, целта на която е била да се подкрепи нейното твърдение. Подробностите в тази история са взети от въпросната декларация, както и други документи, включително имейл кореспонденция и други записи, споделени с Insider от приятеля.

Самият Илон Мъск отрече твърденията, че е тормозил сексуално стюардесата, наричайки ги "напълно неверни", пише британският вестник The Guradian.

Мъск, който притежава състояние от 212 милиарда долара и също така е главен изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили Tesla, каза на своите 94,1 милиона последователи в "Туитър", че атаките срещу него трябва да бъдат "гледани през политическа призма" и че той ще продължи да се бори за "право на свобода на словото".

Преди известно време Мъск купи "Туитър", социалната медийна компания с 229 милиона потребители, за 44 милиона долара, но каза, че сделката е "отложена", докато не получи допълнителни подробности за броя на фалшивите и спам акаунти в платформата.

Всъщност той не е първият известен мъж с положение и добро финансово състояние, обвинен в сексуално посегателство.

Преди него бяха Кевин Спейси, Джони Деп, който в момента се "пържи", заради обвиненията на бившата си Амбър Хърд, както и Крис Нот, дори Бен Афлек.

След шумния процес срещу Харви Уайнстийн, много звездни мъже станаха обект на обвинения. При повечето от тях делата приключиха, но съсипаха кариерите им за сериозен период от време. Но ефектът на доминото продължава. И е трудно истинските случаи да бъдат отсети от онези, чиято цел е просто да спечелят популярност или дебел чек.