Автор
Woman.bg

Има ли живот след "Игра на тронове"? Внимание: спойлери!

Краят на една ера – последният епизод на легендарната сага „Игра на тронове“ е факт! След 9 години, 8 сезона и стотици скандални сцени с брутални кръвопролития и кръвосмешения, финалът дойде, а милионите фенове по света са разделени на лагери. Голяма част от тях са силно разочаровани от развоя на събитията, но всички знаем истината – никой не е щастлив, че „Игра на тронове“ свърши.

В шести епизод на 8-и сезон има, както очаквани, така и редица неочаквани моменти. Всички подозирахме, че Денерис Таргариен ще издъхне, но съвсем изненадващо е миропомазването на Бран Старк, както и унищожаването на Железния трон. Санса Старк бива провъзгласена за кралица на Севера, а Бран става господар на Шестте кралства и защитник на царството.

И въпреки че зрителите сякаш са подготвени за смъртта на Денерис, сцената в която тя издъхва в ръцете на Джон Сноу пред очите на Дрогон, е въздействала най-силно на феновете, Голяма част от тях се обединяват около твърдението, че именно това е моментът, който ги е докоснал истински.



Интернет пространството вече кипи от коментари и голяма част от тях са за чаровната Денерис. Един от тях гласи: „Винаги ще бъдеш моята кралица!“

Други пък споделят гнева си с коментари като: „Прекарваш толкова много време да гледаш „Игра на тронове“, за да получиш този глупав финал“.

Сред забавните коментари за ироничния развой на събитията в сериала е следният:

„Бран - не прави нищо 8 сезона и става крал. Джон – два пъти спасява света и отива в Черния замък“.

Както вече споменахме, заклетите фенове на сериала са разделени на два основни лагера. Едните смятат, че това е най-отегчителният финал, а другите са категорични, че това е най-добрият възможен край на сагата.

„След 8 дълги сезона няма как да искаме по-удачен финал от този. Смесица от емоции, върхове и падения, но в същото време има и мистерия и успокояващи моменти“, е сред позитивните коментари на удовлетворената част от почитателите.

Някои смятат, че това е идеалният момент „Игра на тронове“ да приключи, защото продукцията сякаш вече е изчерпана.

Сред феновете на сериала, които с трепет очакваха последния епизод, имаше и редица звезди. София Вергара например сподели в социалните мрежи снимки и клипчета как е отпразнувала края на сагата, гледайки 6-и епизод с близки приятели.



Певицата Камила Кабело от своя страна сподели видео в Инстаграм, на което си налива чаша червено вино от бутилка с тематична капачка.

Нека обаче оставим реакциите на феновете настрана, защото продуцентите на „Игра на тронове“ са подготвени за недоволните от финала и са взели наистина иновативно решение. Създателите на сагата знаят, че краят на сериала е труден момент за почитателите и ще имат нужда от утеха, след като свърши последният епизод. Затова са наели съветници, които да помагат на разгневените фенове, които имат нуждата да се оплачат, защото са разочаровани от края на поредицата или просто да споделят тъгата си от факта, че няма да има повече епизоди.

Четете още: Време ли е Мадона да излезе в пенсия?