Автор
Кристина Кирова

Инстаграм - фалшивото щастие на едни шизофренични кучки

Мили хора, добре дошли в паралелната реалност, на която взехме да робуваме повече, отколкото на тази в която живеем. Добре дошли в ада на социалните мрежи!

Всъщност защо изобщо ви приветствам – вие вероятно не сте излизали оттук. Аз също, от което признавам, ме е срам. Това, хорица, е място, което отдавна е скъсало връзката с истината, но пък ние го приемаме за реалност. Това място ни създава фалшиви приоритети, самочувствие и изобщо нагласа за истинското.

Тук всичко и всеки изглежда перфектно. Тук момичетата нямат целулит, защото пият специални „детокс чайове“ и едновременно с това хапват джелато или друга вкусотийка. И не напълняват нито грам. Нали пият разни био добавки и те им правят телата перфектни като с вълшебна пръчица. Споко, скъпи са, но благодарение на някое от GIVEAWAY-четата, които можете да откриете на всяка трета снимка на инфлуенсър в Инстаграм, можете да спечелите безплатно някое от чудните хапчета или отвари. И вие ще сте перфектни. Няма защо да пазите диети и да тренирате – просто коментирайте снимката, споделяйте, лайквайте и там следвайте, каквото е описано.

И като заговорихме за лайкове... тук нещата загрубяват, хора. Всичко се измерва в лайкове. Знаете ли колко пари можете да измъкнете от разни рекламодатели, просто защото успявате да съберете пустите лайкове? Та те са като биткойни, направо златни жълтици. Ама да не мислите, че се печелят лесно в Инстаграм? Не! Трябва да си популярен, „тренди“, абе да те „лайкват“ хората. Даже и да не те харесват наистина, просто да те „лайкват“.

View post on Instagram
 


Много често съм си мислела на кого ли му дреме откъде съм си купила сладолед, къде ми правят маникюра или откъде ми е онова невероятно розово потниче, с което съм решила да се снимам днес. Оказва се, че ако съм инфлуенсър, на доста хора ще им дреме. Не е ли притеснително това? Защо сме станали толкова зависими от чуждия живот?

И моля ви, майки, не се депресирайте от този Инстаграм. И онова бебе, облечено по последен писък на модата, ака същите купчинки като вашето. И то вдига температура от време на време, и то невинаги се храни само с подбрани био продукти. И не е необходимо да му купувате памперси от бамбук, освен ако не чакате трепетно да спечелите поредния GIVEAWAY на някоя майка-инфлеунсърка, която дори когато се снима изморена и недоспала, изглежда подозрително перфектно. Абе, всичко дава за тия последователи, сакън да не ги изпусне, докато си гледа бебето. Много често това са жени, които не са успели да пробият по една или друга причина в тяхното си поприще, но сега могат да блеснат като перфектните майки.

View post on Instagram
 


Има и една много захаросана порода инфлуенсъри, от чиито профили просто може да развиете диабет. Това са двойките-инфлуенсъри, които правят всичко заедно. Ама всичко! Обикновено става дума за невероятен фитнес манияк (който по принцип си е отделна порода, на която ще отделим внимание) и крехката дама на сърцето му. Често снимките им са как похапват пица или торта заедно (просто това е изборът на „звездните“ двойки в повечето случаи по мои наблюдения), очевидно в тази сфера на кулинарията са най-щедрите рекламодатели. Също така позират, облечени в еднакви анцузи (не дай Боже някой от тях да има собствена модна линия, тогава става страшно) или пък се снимат до скъпи коли, които си подаряват взаимно. Абе, животът им е перфектен. Да не мислите, че се карат като вас, простосмъртните?

View post on Instagram
 


Да обърнем внимание и на тежката артилерия – батките с добавките и BMW-тата. Естествено, няма как да минат и без татуси, които в повечето случаи не значат нищо. Просто така, за тежест. Тези пичове са като богове за сегашните тийнейджъри и са готови да продават добавки до припадък. Някъде между рекламните снимки, на които в повечето случаи са голи до кръста, има и клипчета как мятат салфетки посреднощ по разни заведения. Докъдето естествено са отишли с BMW, и от шофьорското място качват някое и друго селфи. Кой знае – някоя мадама може да се влюби в дълбокия им поглед. А и селфито е най-бързият начин за трупане на имане, тоест лайкове.

Сигурно пропускам някой важен вид инстаграм инфлуенсър, но да ви кажа ли честно – изобщо не ми пука. И на вас не трябва да ви пука. За нито един GIVEAWAY, за нито един лайк, за нито едно стори и за нито един „последовател“. Защото те не определят вашата същност, не правете така, че да зависите от тези неща. Това е пътят към нещастието и в същото време бягство от реалността. Какво по-скапано от това? Ако ще бягаме от истинския живот, поне да ни е по-хубаво, а не по-съвършено, розово и с платено съдържание.

Четете още: Няма как тези очи да са истински!