Автор
Woman.bg

Искате хрупкави тиквички като в Гърция? Ето това е рецептата

Дами, представяме на вашето внимание царицата на лятната кухня – тиквичката! Ако сте запалени кулинари и обичате да угаждате на рецепторите си, няма как да я прескочите и да не си организирате поне една тематична гръцка вечер. Всички знаем, че именно в южната ни съседка се ражда любимата ни рецепта за приготвянето на тиквички, на която никой не може да устои. Дори и този, който не ги обича.

Когато са приготвени по този гениално простичък начин, тиквичките стават хрупкави и толкова апетитни, а в комбинация с чеснов сос или гръцка млечна салата, вече се превръщат в неприлично вкусно изкушение. Ето защо решихме днес да ви споделим една чудесна лесна рецепта, която ще ви отнеме не повече от 25 минути.

Необходими продукти:

3 бр. тиквички

1 к.ч. олио

1 ч.ч. брашно

3 стръка копър

2 щипки бял пипер

200 г кисело мляко

краставица

3 скилидки пресен чесън

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязвате тиквичките по дължина и ги поставяте в купа с вода.

Изсипвате брашното, солта и белия пипер в купа или дълбока чиния. Отцеждате нарязаните тиквички и овалвате всяка лента в съда с брашното, пипера и солта и връщате обратно в купата с вода за кратко.

Загрявате олиото в тиган и слагате тиквичките в него, като се стараете всяка лента да е добре изпържена, до златисто, и от двете страни.

Когато изваждате тиквичките от тигана, ги поставяйте върху салфетка, за да се отцедят от мазнината.

Тиквичките вече са готови и докато изстинат, пригответе млечната салата. Нарязвате краставицата на кубчета и счуквате 3 скилидки чесън. В купа изсипвате киселото мляко, краставицата, малко сол, скилидките чесън и пресния копър. Разбърквате и получавате чудесна добавка към тиквичките.

Добър апетит!