За да се сдобиете с коремни плочки, ще имате нужда от наистина здравословна диета. Макар да ви се струва, че сдобиването с такова физическо богатство изисква правенето на хиляди коремни преси на ден, сигурно ще бъдете изненадани да разберете, че основата на атлетичните коремни мускули се поставя и в кухнята.

Истината е, че всеки има коремни мускули, но при повечето хора те са скрити под слой тлъстини, пише div.bg. Разкриването на тези мускули изисква само едно – да се отървете от излишните мазнини, натрупани в коремната област, с помощта само на правилната диета, съставена от храни, богати на протеини, фибри и здравословни мазнини.

Контролирайте глада си

Първият съвет, с който да започнете диетата за релефен корем, е да обуздаете онези нива на кръвната захар, които ви карат буквално да летите към най-близкия магазин за снакс или нещо сладко. Единият начин, по който можете да контролирате глада си, е да разделите закуската, обяда и вечерята си на 6 по-малки хранения, за да може метаболизмът ви да работи с постоянна скорост и по този начин да избегнете чувството на глад. Опитайте се да ядете на всеки три часа, като превърнете обичайните големи порции в малки мезета, предястия, закусчица или както искате го наречете. Лекото хапване ще измести тежестта и подуването след обилното хранене и ще поддържа постоянната ви ситост.

Какво да ядете?

Сега, след като сте разделили дневното си меню на 6 части, време е да се запознаете със "супер храните". Основите в храненето ви трябва да заемат протеините. Но тук говорим за храните богати на чист протеин, който можете да си набавите от нетлъсто месо, като пилешко, пуешко, говеждо и риба. Другият източник, богат на този вид протеини са боб и бобовите култури, яйцата, тофуто, изварата с ниска масленост и протеиновият прах, който се добавя в шейковете.

Протеините ще се превърнат и във вашето оръжие срещу тлъстините в коремната област, защото използват по-малко енергия от организма ви за обработването им и ви карат да се чувствате сити и удовлетворени по-дълго.

Допълнително е добре да запълните менюто си със зеленчуци, които подсигуряват на организма ви фибри, витамини и минерали. Въглехидратите, разбира се, трябва да бъдат сведени до минимум, като консумирате повече пълнозърнести храни, като мюсли, овесени ядки/каша, пълнозърнест хляб и т.н. Здравословните мазнини включват зехтина, рибните масла и маслата, които се извличат от ядки и семена. Това означава, че е добре да приемате и малко количество ядки на ден, но да бъдат за сметка на мазнините в менюто ви, а не като допълнение към тях.

Разбира се, спазването на диета, която да ви помогне да достигнете до така желаната визия на корема ви, изисква много планиране и дисциплина. Но по-важното е, че този начин на хранене ще ви помогне не само да изглеждате по-добре, но и да се чувствате по-добре.

Съчетайте и с конкретни физически упражнения, които ще ви помогнат да постигнете мечтаните плочки.

Още любопитна информация за пътя към плоското коремче, прочетете ТУК.