Искате сутиените да ви стоят перфектно? Никога не правете това с тях

Много жени се чудят как да се грижат за сутиена така, че да издържи дълго време, да не губи формата си и да поддържа правилно гърдите. В мрежата определено не липсват съвети. Някои потребители съветват да перем сутиените само на ръка, други препоръчват да ги съхраняваме в отделна кутия. Време е да научите как да съхраните сутиена си и той да е като нов.

Правилната поддръжка на гърдите е много важна. Сутиенът има не само естетическа функция. Той трябва да поддържа предимно бюста и да облекчава гръбнака. Ако не е в най-доброто си състояние - презрамките му са износени и обиколката е разтегната, той става практически негоден. Това важи особено за жените, които могат да се похвалят с големи дадености. Женските гърди се нуждаят от адекватна подкрепа.



Експертите съветват: струва си да правите чистка на гардероба си на всеки няколко месеца.
След това можете да проверите състоянието на сутиените - изхвърлете тези, които вече не са годни за употреба и след това попълнете празнините с нови.

Ако искате сутиените да ви служат дълго време и да изпълняват функциите си, за които са предназначени, трябва да боравите внимателно с тях. Ето най-честите грешки:

Много дами, които искат да спечелят повече място в гардероба, слагат едната чашка на сутиена в другата. Това е голяма грешка. Огъването на чашките ги кара да губят формата си.



Друга грешка, която съкращава живота на сутиените е тази, свързана с носенето им. Представителките на нежния пол закопчават сутиена отпред и след това го местят, за да заеме правилното място. Това кара периметъра на сутиена да загуби своята еластичност и не трябва да се случва.
Сутиените не трябва да се перат след всяко носене. Ако хвърлим сутиените в пералнята, заедно с другите дрехи, можем да сме сигурни, че след няколко пранета те ще се разтегнат и ще загубят първоначалната си форма.


Най-доброто решение е ръчното пране с мек препарат. Тогава можете да сте сигурни, че сутиенът ще продължи да изпълнява функцията си и след изсъхване.

Четете още: Как безопасно да станете от брюнетка блондинка