Истинска дива: 78-годишната Катрин Деньов заблестя като модна икона в Париж

Легендата на френското кино Катрин Деньов все още е неотразима и великолепна. 78-годишната звездна дама събра погледите по време на Седмицата на модата в Париж. Актрисата изглеждаше изумително добре и сякаш удивително подмладена.



Наричана "последната мегазвезда на Франция" не без причина, тази изключителна французойка нашумя с красотата си и плени сърцата на публиката още с първата си поява на големия екран. Има над 120 роли, но винаги ще остане „Дневната красавица“ за ценителите на киното - по името на шедьовъра на Луис Бунюел, в който играе.

View post on Instagram
 


Изненадващо е, че една от най-изисканите жени в света някога е смятала красотата си за тежест и прекомерното внимание я е притеснявало. „Родена съм в семейство, в което всички жени бяха красиви, но не придавах голямо значение на това“, казва в интервю Катрин Деньов. „Не съм обсебена от външния си вид, но киното е визуална среда, където да изглеждаш добре е от съществено значение“, споделя френската звезда.



Между другото, Катрин Деньов има добър ген. Майка ѝ си отива на 109 години. Както самата актриса разказва с обич за жената, която я е родила и отгледала, „тя изглеждаше страхотно на своята 100-годишнина, изпълнена с жизненост на млада девойка, играеше бридж с такъв луд ентусиазъм. Дори имаше гаджета“.

Самата Катрин е философски настроена към остаряването. Неведнъж е споделяла, че не харесва думата „стареене“. Вярва, че човек не трябва да се страхува от възрастта, да става скучен, да страни от приятели, да е винаги ядосан и озлобен от целия свят. Тези емоции се отразяват зле на лицето. Филмовата звезда не обича да се отказва от радостите на живота, никога не е била виждана в конфликти, не клюкарства и ревностно пази личния си живот далеч от светлините на прожекторите.

Четете още: Колко мило! Вижте как Нина Добрев гушка любимия си (снимки)