Автор
Люблена Папазова

Изпратиха Ваня Костова в бял ковчег

В бял затворен ковчег бе изпратена в последния й път Ваня Костова в столичния храм „Свети Седмочисленници“ във вторник следобед. Съболезнования приемаше единственият й син Боян, който не бе в компанията на дъщеря си Ванина, кръстена на певицата. Очевидно заради крехката й възраст-11 години, родителите й са предпочели тя да запомни баба си жива и усмихната. Приживе Ваня Костова споделяше, че вярата й в Бог я крепи в трудните моменти в живота й, които хич не са малко, затова изпращането й в храма не учуди никого.

С цвете в ръце с нея последно сбогом си взеха президентът Петър Стоянов, който не е забравил изпълненията на ангелогласната певица по време на големите митинги на СДС, Мими Иванова, Развигор Попов, композиторът Стефан Димитров, Къци Вапцаров, Орлин Горанов, актьорът Славчо Пеев. Колегите от „Тоника“ не криеха сълзите си, но Ева така и не се появи на погребението.

Певиците враждуваха с години и Костова дори се оплака, че Ева категорично не й позволила да отиде на погребението на Гого. Двете си бяха простили още при участието си във „ВИП Брадър“, но явно дългият път от Айтос, където сега живее Ева, е уплашил първата вокалистка на „Тоника“. С венец се отчете и Стефан Диомов, който наскоро изкара коронавирус,но въпреки това дойде в София. Венци имаше от министър-председателя, както и от кметовете на София и Бургас. Костова почина на 6 май на 64-годишна възраст от инфаркт, а извиканата Бърза помощ само регистрирала часа на смъртта й.

Четете още: Не се сърди, не се сърди. Винаги си бил дете голямо... Поклон, Ваня! (Видео)