Автор
Woman.bg

Как да изберем дамски туристически сандали

Времето се затопля и идва периодът на красивите преходи в планината и дългите разходки из непознати места. Един добър чифт дамски сандали за туризъм може значително да подобри преживяването, като донесе още повече удобство и практичност за краката Ви. Този вид дамски сандали са специално проектирани така, че да не натоварват ходилата, да са леки и да прилягат максимално добре. С тях можете да ходите часове наред, без да уморите и натъртите стъпалата си. Прочетете следващите редове, за да научите как да изберете най-подходящите за Вас туристически сандали.

За какво ще ги използвате

Преди да започнете с избора на дамски туристически сандали, помислете къде искате да ги носите, защото моделите са наистина разнообразни. Някои от тях са подходящи по-скоро за спортния стил на обличане, докато правите леки разходки по плажа или в нов град. В този случай просто можете да изберете сандали, които Ви изглеждат красиви и подходящи за тоалетите Ви.

Други обаче са създадени специално за големи натоварвания, за няколкочасово вървене и дори за целодневни преходи в планината. Те са доста по-здрави и издръжливи и това е характеристиката, която Ви препоръчваме да превърнете в свой приоритет.



Материалът на каишките

Когато купувате дамски туристически сандали, е много важно да помислите за материала, от който те са изработени.

Кожените сандали са здрави, издръжливи и много стилни. Но невинаги са най-добрият избор, когато трябва да ходите дълго в горещи дни. Кожата привлича и задържа топлината, което означава, че стъпалата Ви може лесно да се изпотят и да започнат да се приплъзват по подметката, а това не е нито приятно, нито удобно. Освен това кожените сандали не са подходящи за плаж или басейн, тъй като водата ги уврежда, а и може да са доста по-скъпи от останалите заради вложените в тях материали. Все пак те са перфектният вариант, ако търсите безупречен стил и не смятате да се разхождате дълго.

Текстилните дамски сандали за туризъм са сред най-широко разпространените и има защо. Каишките им са изработени от памук, вълна и/или полиестер, но в тях може да се съдържа и ликра, коприна или полипропилен. Тези сандали са дишащи и се проветряват добре, много здрави са и издържат на големи натоварвания. Освен това може да се предлагат в разнообразни цветове, шарки и стилове, така че определено имате богат избор.

Гумените туристически сандали са третият вариант. Те са водоустойчиви и предлагат добро сцепление, с по-малко приплъзване при носене.

Моделът

Дамски туристически сандали често са със затворена предна част, за да осигурят на пръстите повече защита, например при случайно подритване на камъчета и от навлизане на пясък или прах. Те са добра идея за планината, но и, понеже са затворени, има риск краката Ви да прегреят.



Моделите с отворени пръсти са доста по-елегантни, леки и проветриви, но са по-подходящи за носене из града, отколкото по неравни терени.

Каишките също може да са с различна дебелина. По-тънките стоят наистина страхотно, но ако ходите дълго с тях и краката Ви често се подуват, може след известно време да усетите как те започват да се впиват в стъпалата Ви. Този ефект може да бъде донякъде избегнат, ако каишките са регулируеми. По-дебелите каишки ще Ви донесат повече комфорт, но ще имат по-спортен вид и може би ще са една идея по-тежки и загряващи.

(в материала има продуктово позициониране)