Есента е разперила навсякъде благодатните си ръце и ни отрупва с пиршество от вкусове и миризми. Щедро ни дарява с изобилие от блага – ароматни дюли, кехлибарено грозде, сочни круши и ябълки, дъхави тикви... И на нас не ни остава нищо, освен да грабим с пълни шепи от тази съвършена феерия от щедрост.

Неслучайно есента е най-богатият сезон на плодове и зеленчуци. Природата ни изсипва буквално в ръцете такова огромно разнообразие от храни, за да е сигурно, че ще оцелеем през суровата зима. И ние, като едни послушни катерички, които събират за зимата шишарки, жълъди и кестени, също подготвяме своята зимнина. И като че ли напълно в унисон с природата започваме да трупаме килограми, с които да се запасим за студените дни. Приемаме по-мазни и по-солени храни, които несъмнено оказват своето влияние върху външния ни вид. Част от това трупане е и задържането на вода в организма.

Ако се усещате подпухнали – коремът, лицето Ви са подути, крайниците са отекли, не можете да си сложите пръстените и чорапите оставят ужасни следи – значи най-вероятно задържате вода в организма. Често задържането на вода е съпроводено с тежък, хроничен запек и невъзможност червата да се изпразват редовно. Задържането на вода се получава, когато в лимфната, кръвоносната система, в тъканите се натрупват излишни течности. Това е процес, който обикновено се свързва с нарушен метаболизъм. Тялото може да задържа вода по редица причини – хормонални, свързани с начина на живот, и хранене – прием на повече сол, обездвижване и редица други.

Може да изглежда парадоксално, но една от тези причини е именно дехидратацията. Колкото по-малко вода приемате, толкова повече тялото се запасява. Излишната вода се натрупва много често в лимфната система, а тя, за разлика от кръвоносната, която винаги е в движение, зависи единствено от волевото движение на цялото тяло. Именно обездвижването много често води до задържането на вода или до т.нар. „воден целулит“. Той е явление, което е изключително неприятно и засяга много дами.
Винаги можете да се доверите на природата и на продуктите от серията Ботаник ЦистиРен и Лаксал.

Със силата на фибрите и висококачествените си билкови екстракти, те подобряват метаболизма и детоксикиращите сили в организма. Лаксал подобрява дейността на храносмилателния тракт, помага за изчистването на излишните течности и борбата с подутия корем и запека. А Цистирен се грижи за здравето на целия уринарен тракт, подпомагайки дейността на бъбреците и на пикочния мехур. За разлика от повечето диуретици обаче, които нарушават електролитния баланс в организма, екстрактът от Златна пръчица в Цистирен задържа калия, който именно е отговорен за намаляване на излишните течности в организма. Той намалява нивата на натрий в организма и увеличава производството на урина.

Лаксал съдържа разтворими и неразтворими фибри от органичен псилиум, които спомагат лекото и безболезнено изпразване на чревното съдържимо. Възстановява моториката на стомашно-чревния тракт.

Лаксал е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Можете да намерите в аптеките без рецепта и онлайн на www.botanic.cc.

Продуктът ЦистиРен е комбинация от синергично действащи натурални екстракти. Патентованият екстракт от Американска червена боровинка е с високо съдържание на проантоцианидини, тип А. Екстрактът от Златна пръчица подпомага изхвърлянето на микроорганизми и отпадни вещества от пикочните пътища и бъбреците, запазвайки калия и електролитния баланс в организма. Усилва защитните сили срещу инфекции в уринарния тракт.

ЦистиРен не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Напълно безвреден е и може да се приема от деца, бременни и кърмещи. Може да се използва и като превенция. Можете да намерите в аптеките без рецепта или онлайн на www.botanic.cc.

Казват, че красотата идва отвътре...