Как да се справим с КИСЕЛИНИТЕ и чувствителния стомах?

Храненето трябва да бъде разнообразно, пълноценно и питателно и най-вече балансирано. В идеалния вариант трябва да подбираме внимателно храната си, да се храним бавно и да се наслаждаваме на храната. Но колко от нас могат да си го позволят? Най-често стартираме дена с няколко кафета, може и с цигара, пропускаме закуската или я хапваме бързо и на крак тестени храни или млечни продукти. В обедната почивка отскачаме за сандвич или бърза пържена храна от близкото бистро. А за вечеря хапваме обилно и разнообразно, често с газирани и алкохолни напитки. Никога не пропускаме и сладките удоволствия и шоколада.

Този забързан ритъм в „консумацията“ на храни и напитки често води със себе си дискомфорт и неприятни симптоми: киселини, парене, болки и тежест в стомаха, усещане за подуване на стомаха, метеоризъм, гадене, оригване.

Това са само първите сигнали на организма, че трябва да направим промяна, преди да настъпят по-сериозни проблеми като рефлукс, гастрит, колит, синдром на раздразненото черво и други.


Има познати и изпитани лечения, които успокояват симптомите и връщат стомашния комфорт – разтварянето на лъжичка сода в чаша с вода, приготвянето на билкови чайове или други домашни „отвари“ по бабини рецепти.

Когато сме навън и препускаме към поредната задача за деня, обаче, нямаме възможност да спрем, за да приготвим някой от традиционните лекове. В този момент ни трябва бързо и сигурно решение и продължителна защита.

Дъвчащите таблетки на Гастропротект от Адифарм ще се включат отлично във всеки натоварен график. Всяка таблетка има три активни вещества: фамотидин осигурява 12 часова защита от образуването на нови киселини, а калциев карбонат и магнезиев хидроксид имат действието моментално да потушат киселините в стомаха. Приемът на 2 таблетки дневно на ден ни дава спокойствието 24 часа да хапваме всичко любимо, без притеснение от киселини, пареща болка и стомашен дискомфорт.
Научете повече за Гастропротект и открийте във всички аптеки в страната: https://bit.ly/3fJmDqU.

(в материала има продуктово позициониране)