Предстои ви първа среща или интервю за работа? Трябва да прочетете следващите редове и успехът ви ще е гарантиран на 90%, а останалите 10% са просто късмет.

За да направите добро впечатление и да накарате човека срещу вас да копнее да ви види отново, не е необходимо да имате магични способности, а просто да сте запознати с някои детайли от човешката психика. Успехът на първата среща или интервюто за работа се крие в една тънкост – трябва да сте блестящи точно през първите 27 секунди. Щом осъзнаете това правило, ще ви бъде много по-лесно да се подготвите за това важно събитие.

На първо място, преди да изберете какво да облечете и какво ще кажете, обърнете внимание на парфюма си. Ако искате да направите добро впечатление е много важно да ухаете добре. Повярвайте, това е първото нещо, което ви представя пред другите, без дори вие или те да го осъзнават. Доказано е, че ако използвате хубав аромат, околните ще са много по-благоразположени към вас. Друг безспорен факт е, че човек е далеч по-убеден в себе си, когато знае, че ухае на парфюм. А когато сме самоуверени, със сигурност правим по-добро впечатление и другите ни уважават повече. Хората със самочувствие винаги са по-привлекателни.



Вторият фактор, с който можете да спечелите всекиго за секунди, е усмивката. Приветливото отношение винаги е печелившо, не го забравяйте, независимо дали искате да се борите за любовта на живота си или за примамливо работно място.

И след като сте сигурни, че ще заложите на хубав парфюм и знаете, че не трябва да сваляте усмивката от лицето си, поне през първите 27 секунди, ще ви запознаем с останалите детайли, които ще ви помогнат да спечелите това, което искате.



Много е важно да бъдете мили и отзивчиви, да осъществявате очен контакт, да изслушвате другата страна, да поддържате разговора и да не правите излишни движения. Езикът на тялото ви трябва да издава спокойствие и самоувереност.



Любопитен факт е, че облеклото, прическата и цялостният външен вид стоят на последното място по важност. Разбира се, че е важно да изглеждате добре, но трябва да знаете, че ако не обърнете внимание на останалите детайли, освен на визията си, успехът може и да ви подмине, защото не всичко е красота.

Ето кои са 5-те причини, поради които повечето хора прекъсват първата си среща:

1.Лоши маниери

2.Очевидно ниска хигиена

3.Прекалено взиране в телефона



4.Говорене за бившата половинка

5.Самохвалство

Четете още: Звездите също плачат: Кийра Найтли за тежката корона на славата и майчинството