Автор
Woman.bg

Какво да очакваме тази година според китайския хороскоп

Символ на новата година е Жълтото Земно Прасе. То е смело, не се страхува от препятствия и затова успехът ще съпътства онези, които се стремят активно към целите си.

Ето какво казва Дардо Кусто – шаман и парапсихолог:

„Основните качества, които ще се ценят през следващите 12 месеца, са добросъвестността, предаността, трудолюбието. Всичко, свързано с домашните грижи и пипкавата ежедневна работа е обречено на успех. Във финансовите въпроси се набелязва подем, трябва само да погледнете по нов начин на енергията на парите. Не се стремете да купувате ненужни вещи и не давайте заеми. Проявете пестеливост и тогава в дома ви нищо няма да липсва. Разбира се, това не означава, че трябва да станете скъперници, потърсете златната среда. Годината на Прасето е благоприятна за запознанства и започване на любовни връзки, така че през 2019 г. самотниците ще имат добри шансове да създадат щастлива двойка. Възможни са издигания в кариерата и укрепване на служебното положение. Това ще се отрази положително на заплатата ви. Най-важното е да напредвате към целите, които сте си поставили, и да не седите със скръстени ръце.“

Плъх

Години на раждане: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008.

Следващите 12 месеца ще преминат спокойно. Ще имате много обожатели, но не бързайте да се жените. Започналата връзка, която изглежда сериозна, ще има незначителни шансове да стане перспективна. В работата и финансите всичко ще е стабилно, но ако искате да увеличите доходите си, ще трябва доста да се потрудите. Въздържайте се от големи покупки – има твърде голям риск да си прахосате парите за нищо. Започнете да спестявате и бързо ще съберете сумата, необходима за решаването на проблем, който отдавна ви тревожи.

Какво да избягвате: не се впускайте в курортни любовни афери.

Личен живот: очакват ви приятни запознанства и много позитивни емоции.

Талисман на годината: гривна с ярки камъчета.

Бик

Години на раждане: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009.

В семейния живот ще цари пълно спокойствие. Ще бъдете обградени от любов, топлина и нежност. Ако още нямате партньор, годината на Прасето непременно ще ви поднесе съдбоносна среща – гледайте да не я изтървете! Трудолюбивите Бикове ги очаква кариерен ръст и увеличаване на доходите. Онези, които се занимават с бизнес, ще успеят да се издигнат на едно ново ниво и да установят контакт с чуждестранни партньори. Не забравяйте обаче и да си почивате. Пътуванията ще ви дарят с приятни преживявания.

Какво да избягвате: конфликти в бита и на работа, както и общуването с хора, които обичат да създават конфликти.

Личен живот: очакват ви победи в кариерата и на любовния фронт.

Талисман на годината: медальон с гранат.

Тигър

Години на раждане: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010.

Успехът чука на вратата ви, при това във всички аспекти на живота – в работата, в семейния живот и в отношенията с близките ви хора. Тази година ще се сбъднат най-съкровените ви желания. Важно е обаче да формулирате ясно в главата си целите, за които отдавна мечтаете. Следващите 12 месеца ще са благоприятни за сключване на брак, за запознанства и за кариерен ръст. Възможен е и напредък в образованието, ако Тигърът прояви активност и упорство.

Какво да избягвате: мързела и навика да отлагате.

Личен живот: имате добри шансове да срещнете половинката си на работното си място, не се дърпайте от служебни романси.

Талисман на годината: джобен часовник.

Котка

Години на раждане: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011.

Ще трябва да положите максимални усилия, за да запазите това, което имате. Възможни са караници с приятели и близки хора. Проявете дипломатичност, за да избегнете конфликтите. Сериозни спорове може да имате и в работата. Постарайте се да давате трезва и спокойна оценка на всяка ситуация и да намирате компромис – тогава ще постигнете целите си! В семейния живот всичко ще е наред, ако се научите да изслушвате партньора и да приемате аргументите му. Девизът ви за 2019 г. е „търпение и тактичност“.

Какво да избягвате: опитите да се захващате едновременно с няколко сложни задачи.

Личен живот: в любовните отношения проявете търпение и спокойствие, за да не съсипете връзката си и да не обидите половинката си.

Талисман на годината: медальон във вид на ключ.

Дракон

Години на раждане: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012.

Да има ред във всичко – това е правилото, което трябва да спазвате! Не се страхувайте, че някой ще ви помисли за педант и досадник, съставете си ясен план и го следвайте. Постарайте се да не се отклонявате от набелязания път, каквото и да става. Планирайте и обмисляйте всичко до най-малките подробности. Обърнете внимание на здравето си – в случая не става дума за ходене по лекари, а за начин на живот. Трябва да спортувате, да се храните здравословно. Това ще даде добър резултат. Не се лишавайте от почивка и не се опитвайте да спестите от приятни пътувания.

Какво да избягвате: прибързаността и унинието.

Личен живот: вие можете всичко или почти всичко. Годината е благоприятна за грижи за себе си, за дома и за семейството.

Талисман на годината: златен пръстен.

Змия

Години на раждане: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2015.

Спокойното и педантично Прасе ще ви помогне да постигнете душевно равновесие. Очаква ви спокойна година, не ви заплашват сериозни изпитания. Взимайте внимателно и обмислено решенията си, не участвайте в спорове и караници, стойте далеч от авантюристите, които ще се опитват да ви въвлекат в съмнителни начинания. За да преуспеете в професионалната сфера, проявявайте повече инициатива. Ако се сблъскате с трудности и съмнения, търсете подкрепа в семейството си и сред близките хора.

Какво да избягвате: губенето на време и общуването с лекомислени хора.

Личен живот: възможно е да сключите брак, да укрепите семейството си.

Талисман на годината: бижу с диамант.

Кон

Години на раждане: 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014.

Не превръщайте живота си в бягане с препятствия. Позволете си заслужена почивка. Тази година ще е успешна за вас във финансовата сфера, вашият труд ще бъде оценен и това непременно ще се отрази на доходите ви. Затова ще можете да си вземете почивка – само че не зарязвайте работата като цяло, а само намалете оборотите. Дайте си време време за развлечения, запознанства и флирт. В края на годината е възможно дори да сключите брак. Ще имате и добър шанс да разрешите сложни битови проблеми.

Какво да избягвате: уединението и отшелничеството.

Личен живот: ще трябва да положите усилия, за да реализирате желанията си.

Талисман на годината: кутия за бижута.

Овца (Коза)

Години на раждане: 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015.

Това е една прекрасна година за вас, която ще ви дари с много радост и внимание от страна на противоположния пол. През следващите месеци ще бъдете в пълния си блясък и ще привличате погледите на многобройни обожатели. Помислете си добре с кого от тях да продължите да общувате. В семейството отношенията ще са изпълнени с доверие, ще усещате подкрепата на близките ви. За да постигнете професионален успех, ще трябва да учите, да работите много и да търсите нови варианти за решаване на проблемите. Но вие със сигурност ще се справите.

Какво да избягвате: страха пред новите начинания.

Личен живот: очакват ви големи промени, през лятото имате шанс да намерите втората си половинка.

Талисман на годината: позлатен часовник.

Маймуна

Години на раждане: 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016.

Очакват ви толкова много приятни новини и радостни събития, че ще се изпълните с позитивни емоции. Това обаче не означава, че животът ви ще стане песен, пак ще трябва доста да работите. Работохолиците ще получат желаната награда под вид на вдигане на заплатата или повишение. Възможно е да се сдобиете с нов член на семейството или да решите жилищния си проблем. Въпреки заетостта си обърнете внимание на своето здраве, особено на опорно-двигателната система. Прекарайте отпуската си не на море, а в санаториум.

Какво да избягвате: безсмислени харчове.

Личен живот: очакват ви интересни запознанства.

Талисман на годината: украшения от тюркоаз.

Петел

Години на раждане: 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017.

Прасето ще ви дари с издръжливост – и тя ще ви е нужна, защото годината обещава да бъде доста натоварена. Трудолюбивите Петли ще имат успех – ще стабилизират финансовото си състояние, а може и да се издигнат в кариерата. Постоянната заетост обаче може да стане причина за конфликти в семейството, така че бъдете готови за изпитания. Бъдете сдържани, не спорете с хората, които ви обичат. За да предотвратите конфликтите, се постарайте да разпределите разумно времето си – тогава ще можете да разчитате на подкрепата на семейството си.

Какво да избягвате: суетата и неразбориите в работата.

Личен живот: при наличието на няколко обожатели е важно да направите правилния избор.

Талисман на годината: филцова шапка.

Куче

Години на раждане: 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006.

2018 година беше доста успешна за вас, сега е важно да запазите и умножите това, с което сте се сдобили. Дръжте се доброжелателно с околните и сдържайте негативните си емоции, дори ако нищо не става така, както бихте искали. Бъдете внимателни с партньора си, мерете си думите – ако обидите половинката си, тя няма да ви го прости. Онези, които още нямат партньор, ги очаква нова връзка и създаване на семейство. Проявявайте щедрост, Прасето непременно ще оцени това. Но не си пилейте парите, правете всичко с мярка.

Какво да избягвате: големи натоварвания в работата и в домакинството.

Личен живот: може да срещнете любовта.

Талисман на годината: кожено портмоне.

Прасе

Години на раждане: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007.

Не си изпускайте късмета – годината обещава да бъде успешна за вас. Време е да се погрижите за собственото си жилище. Може да не става дума за закупуване на апартамент, но и за преобразяване на настоящия ви дом. Съвместните усилия в създаването на ред и уют само ще укрепят връзката ви. Необвързаните ще имат добър шанс за перспективно запознанство. В работата колегите ще се вслушват в думите ви, защото вие винаги сте готови да протегнете ръка за помощ. Всички обичат и ценят такива служители.

Какво да избягвате: безделието.

Личен живот: възможно е да създадете семейство.

Талисман на годината: сребърна монета.