Една от най-обсъжданите теми през последните седмици несъмнено е решението на Зуека да емигрира, като самият актьор заяви, че от месеци не живее в България. Самият той не издаде къде е заминал със семейството си, но стана обществено достояние информацията, че са се преместили в слънчева Испания. Твърди се, че там той има роднини и всяко лято прекарва почивката си там и отдавна чувствал страната като свой дом.

Актьорът не скри, че е дълбоко разочарован от действителността в България и безнаказаността, която цари в държавата. И това е била причината той да си събере багажа и да замине надалеч. Разбира се, всеки има право на избор, както и право да промени местожителството си, но постъпката на Зуека не бе посрещната радушно от някои.

На фона на новината за емигрирането му, Камен Донев направи рязко изказване в телевизионния ефир по темата за емигрирането. Ето какви бяха думите му:

View post on Instagram
 

Никoгa нe cъм бил привлeчeн oт миcълтa дa ocтaнa някъдe извън Бългaрия. Мнoгo oбичaм дa пътувaм пo cвeтa, нo винaги ce връщaм. Мoeтo мяcтo e тук – дa ce бoря, зa дa прoмeня ceбe cи и бългaритe. Нe cъм cтрaхливeц, нe cъм кoнфoрмиcт, нe cъм мижитуркa, зa дa глeдaм oтcтрaни кaквo ce cлучвa. Ocтaвaм тук, дoкaтo умрa. Бoрбaтa мe държи жив".

Не знаем дали с това изказване той индиректно нарича Зуека "страхливец", но със сигурност не одобрява бягането от родината като начин за справяне с несправедливостите у нас.

View post on Instagram
 

Четете още: Александър от Игри на волята вбеси зрителите, направи нещо непростимо