Като самодива: Княгиня Калина облече носия в Бистрица (Снимки)

"Тръпката да облечеш княгиня в носия... След кратък „спор“ тя отстъпи от идеята си да е само по риза и престилка, а аз отстъпих от идеята за етнографската точност на костюма. Тя, Нейно Царско Височество Калина Сакскобурготска, Княгиня Българска и Херцогиня Саксонска, на гости в Бистрица", това написа в профила си във Фейсбук Нели Овнарска и показа снимки от посещението на княгиня Калина в селото.

Петото дете и единствена дъщеря на Симеон II и царица Маргарита ще посрещне 50-ия си рожден ден у нас на 19 януари.

Новината, че Калина се завръща в България с намерението да се установи да живее заедно със семейството си – 14-годишния си син - Симеон-Хасан Муньос Сакскобургготски, и съпруга си - Антонио Муньос Валкарсел., в Царска Бистрица, стана известна още в началото на миналата година.

Калина завършва френски лицей и английски колеж в Мадрид. Следва в Лондонската академия по изкуствата и филология в Германия. На 26 октомври 2002 г. тя сключи брак с испанския мореплавател Антонио „Китин“ Муньос Валкарсел в двореца "Царска Бистрица" в Боровец.

На 14 март 2007 г. двойката се сдоби с наследник - Симеон-Хасан Муньос. На 23 април 2008 г. Симеон-Хасан е кръстен по каноните на Източноправославната църква в параклиса „Св. Иван Рилски“ на резиденцията "Царска Бистрица".

А години по-късно двамата с майка му получават и български паспорти.

Четете още: Еха, вече ще си имаме истинска принцеса - Калина се връща да живее в България