Автор
Woman.bg

Кейт като арабска принцеса - боса и с хиджаб в Пакистан

Вчера бе един от най-екзотичните и приказни моменти от визитата на принц Уилям и херцогинята на Кеймбридж – Кейт Мидълтън в Пакистан. В ранното утро на 17 октомври кралската двойка посети една от най-големите джамии в Пакистан – "Бадшахи", разположена в оградения град-крепост Коулун в Лахор – столица на провинция Пенджаб и вторият най-голям град в страната.



Както традицията повелява, двамата оставиха обувките си пред храма и пристъпиха боси и пленени от великолепието на постройката през прага на величественото светилище. Кейт бе покрила косата си с копринен шал – хиджаб, който бе в тон с облеклото ѝ в тюркоазен цвят, покрито отпред със златисти елементи. Изглеждаше като същинска арабска принцеса, сякаш излязла от приказките на Шехерезада.

Тоалетът ѝ, подбран специално според каноните на исляма, е дело на дизайнера Махин Хан, споделил вълнението си покрай изработката му в официалната си Twitter страница.
"За мен е истинска чест, че ме помолиха да създам този тоалет за херцогинята. Харесва ми грацията, с която Нейно кралско височество носи своя хиджаб", споделя Хан.

Мидълтън беше с боси ходила, докато Уилям, който за случая бе заложил на бежов костюм със светлосиня риза и тъмна вратовръзка, се разхождаше с черни чорапи.


По-рано Уилям и Катрин се присъединиха към представители на местната власт в Лахор, където двамата се забавляваха с игра на крикет в Националната крикет академия.

След като се докоснаха и до магията на древното светилище „Бадшахи“ аристократичната двойка преживя най-трогателният момент от визитата си в страната. Двамата посетиха мемориалната онкологична болница "Шаукат Ханум", която принцеса Даяна също е посетила година преди смъртта си. Там те се срещнаха и разговаряха с деца, борещи се с коварната болест.

Специално за случая Кейт, която рядко слага тиара, реши да се появи пред малчуганите с красивия кралски аксесоар на главата си, макар и играчка. Повод да си сложи тиара бе "чаеното парти", което херцогинята и новата ѝ приятелка – 7-годишната Уафия Рехмани си импровизираха в лечебната стая. Момиченцето лекува в болницата тумор на бъбреците. Малката Уафия през усмивка сподели с аристократите, че мечтае един ден да стане лекар и дори им показа своя комплект от медицински инструменти играчки.


Правителството на Пакистан искрено се надява, че 4-дневната визита на кралската двойка – от 14 до 18 октомври, ще помогне на страната да подобри имиджа си по света като добре развита туристическа и бизнес дестинация. Принцът и съпругата му не пропуснаха да подчертаят огромното значение на образованието в страната.

Четете още: Кейт и Уилям сияят в Пакистан като истински болувидски звезди